Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Utakmice na stadionu Maksimir

Informacije o EU digitalnoj COVID potvrdi

Za ulazak na utakmice GNK Dinamo na stadionu Maksimir obavezno je imati:

- važeću personaliziranu ulaznicu za pojedinu utakmicu
- važeći osobni dokument
- važeću EU digitalnu COVID potvrdu

 

EU digitalna COVID potvrda

Osobe koje zadovoljavaju uvjete za izdavanje potvrde, EU digitalnu COVID potvrdu mogu zatražiti putem sustava e-Građani, u poslovnicama HZZO-a ili u ljekarnama.

https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/

Izdavanje potvrde mogu zatražiti: cijepljena osoba, osoba koja je preboljela Covid-19 unutar 180 dana te osoba koja ima negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa.

 

MOGUĆA PITANJA I ODGOVORI

1. POJAŠNJENJE ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH

ODLUKA o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 18. lipnja 2021. godine

III. Nužne epidemiološke mjere koje se nalažu ovom Odlukom su:

(15) sportska natjecanja i treninzi mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera

V.

Iznimno od protuepidemijske mjere iz točke III. stavka 1. podstavka 15. ove Odluke sportska natjecanja mogu se održati uz prisustvo više od 100 gledatelja, bez epidemiološkog okvira i odobrenja nadležnog županijskog stožera ako su svi gledatelji i tehničko i organizacijsko osoblje koje je prisutno na natjecanju posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE

 

2. EU digitalna COVID potvrda

https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/

Građani Republike Hrvatske te oni koji imaju odgovarajuće vjerodajnice za pristup sustavu, čiji su podaci o cijepljenju, ili negativnom testu na SARS-CoV-2 upisani u centralne baze podatka Ministarstva zdravstva, putem portala e-Građani, u nekoj od poslovnica HZZO-a ili u ljekarnama mogu zatražiti svoju EU digitalnu COVID potvrdu.

Hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne COVID potvrde aktivan je od 1. lipnja 2021. te sve osobe koje zadovoljavaju uvjete – cijepljenje su, imaju negativan test na SARS-CoV-2 ili su nedavno preboljele bolest COVID-19 – u samo nekoliko koraka putem portala e-Građani mogu zatražiti i dobiti potvrdu. Potvrda se može zatražiti i u poslovnicama HZZO-a te u ljekarnama, uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Vijest: Hrvatski građani mogu EU digitalnu COVID potvrdu preuzeti u ljekarnama

https://hzzo.hr/novosti/hzzo/hrvatski-gradani-mogu-eu-digitalnu-covid-potvrdu-preuzeti-u-ljekarnama

 

3. TKO MOŽE DOBITI POTVRDU?

a) CIJEPLJENE OSOBE

- osobe koje su cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) te osobe koje su cijepljenje s dvije doze različitih cjepiva koja se primaju u dvije doze (npr. osoba je primila prvu dozu cjepiva AstraZeneca, drugu Pfizer). Potvrda će u oba slučaja biti valjana 270 dana od dana cijepljenja drugom dozom

- osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi (Janssen). Potvrdu mogu zatražiti 15. dan od primitka doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 270 dana od dana cijepljenja

- osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 42 dana od dana primitka cjepiva

- osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (AstraZeneca) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 84 dana od dana primitka cjepiva

- potvrdu mogu zatražiti i osobe koje su cijepljene jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan test. Potvrdu mogu zatražiti od dana cijepljenja, a potvrda će im biti valjana 270 dana od dana primitka cjepiva

b) TESTIRANE OSOBE

EU digitalnu COVID potvrdu o testiranju može zatražiti osoba koja ima negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa.

Negativan nalaz brzog antigenskog testa ne smije biti stariji od 48 sati od trenutka uzimanja brisa, a potvrda se izdaje na razdoblje od 48 sati od uzimanja uzorka.

Negativan nalaz PCR testa ne smije biti stariji od 72 sata od trenutka uzimanja brisa, a potvrda se izdaje na razdoblje od 72 sata od uzimanja uzorka.

c) OSOBE KOJE SU PREBOLJELE COVID-19

EU digitalnu COVID potvrdu o preboljenju može zatražiti osoba koja je preboljela bolest COVID-19 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa. Potvrda je valjana 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa.

 

4. U KOJEM JE OBLIKU VAŽEĆA POTVRDA?

Digitalna verzija može se pohraniti na mobilnom uređaju. Građani mogu zatražiti i verziju u papirnatom obliku. Obje će verzije imati QR kod koji sadržava osnovne informacije i digitalni potpis kako bi se osiguralo da je potvrda vjerodostojna.

Države članice dogovorile su se oko zajedničkog oblika potvrde, koji se može koristiti i za elektroničku i papirnatu verziju, kako bi se olakšalo njezino priznavanje.

 

5. VALJANOST EU DIGITALNE COVID POTVRDE

Svaki navijač koji želi doći na utakmicu treba imati važeću EU digitalnu COVID potvrdu prilikom ulaska na stadion Maksimir na utakmicu.

Odgovornost svakog pojedinca je voditi brigu o rokovima koji su potrebni da bi svaka individualna potvrda bila važeća u trenutku kupovine ulaznice i prilikom dolaska na utakmicu.

 

6. POTVRDE ZA MALOLJETNE OSOBE

EU digitalna COVID potvrda kojom se potvrđuje da je osoba testirana ili je preboljela COVID-19 izdaje se i maloljetnim osobama.

EU digitalna COVID potvrda kojom se potvrđuje da je osoba cijepljena NE izdaje se osobama mlađima od 18 godina. 

Za djecu stariju od 15 godina roditelj treba otići u Fina-u s djetetom i podignuti mToken koji glasi na dijete, a zatim na portalu e-Građani na djetetovom profilu može izraditi EU digitalnu COVID potvrdu. Za djecu mlađu od 15 godina EU digitalne COVID potvrde mogu se preuzeti isključivo u poslovnicama HZZO-a.

DOBNE KATEGORIJE DJECE

1. Maloljetnici do 12 godina mogu ući na stadion bez EU digitalne COVID potvrde ukoliko su u pratnji roditelja ili skrbnika koji posjeduje EU digitalnu COVID potvrdu

2. Maloljetnici 12-15 godina moraju u nekoj od poslovnica HZZO-a s roditeljem ili skrbnikom preuzeti svoju EU digitalnu COVID potvrdu

3. Maloljetnici 15-18 godina mogu s roditeljem ili skrbnikom otići u poslovnicu Fina-e i podići mToken uz koji preko portala e-Građani mogu podići EU digitalnu COVID potvrdu