Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Čestitamo!

Ademi upisao 350. nastup i čeka „europskih 100“

Maestralni Dinamov kapetan, razigrani, rastrčani, energični Arijan Ademi ovog je utorka u Norveškoj upisao svoj jubilarni 350. službeni nastup u dresu maksimirskog kluba i time samo dodatno podebljao „gravuru svog imena“ u zlatnoj povijesti sportskog simbola Zagreba i Hrvatske.

Iznad njega je jedino rekorder, znameniti maksimirski vratar Dražen Ladić, s ukupno 468 službenih nastupa, a prvi Ademijev „pratitelj“ je nekadašnji proslavljeni maksimirski branič Mladen Ramljak s 337.

U cijelom je tom opusu Dinamov kapetan postigao 39 pogodaka od čega 13 u Europi, 19 u nacionalnom prvenstvu i sedam u Kupu.

U Dinamu je dulje od cijelog desetljeća, od ljeta 2010., postao je najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti, apsolutni rekorder plavih po broju nastupa u europskim utakmicama, a čak i peti na ljestvici najboljih strijelaca Dinama u Europi...

Štoviše, uskoro će, kao u starom popularnom stihu –„doživjeti stotu“. Ademi je nedodirljivi klupski rekorder po broju nastupa u europskim natjecanjima. Dvoboj u Norveškoj bio mu je 97. na europskoj sceni i samo ga tri dijele od okruglih 100. Tu bi brojku, bude li sve u redu, trebao dočekati u drugom kolu grupne faze, bilo Lige prvaka ili Europa lige. Samo za ilustraciju, drugoplasirani na toj „europskoj ljestvici“ je nekadašnja Dinamova desetka, naš „vatreni carioca“ Sammir sa 76 nastupa, što je 21 manje od Ademija.

BROJ OSVOJENIH TROFEJA

U cijelom je tom opusu Dinamov kapetan ujedno i apsolutni rekorder po broju osvojenih trofeja s plavima: zaključno s ovogodišnjim Superkupom Ademi je dohvatio 21 pokal, dok su iza njega Tomislav Butina i Mihael Mikić, svaki sa 16. Pri ovom računanju izabrali smo kriterij po kojem trofej pripisujemo svakom igraču koji je, neovisno o (ne)upisanom nastupu, bio član prve momčadi u bilo kojem trenutku u sezoni.

11 PUTA U SKUPINI UEFA NATJECANJA

Ove je sezone ujedno osigurao svoj 11. ulazak u grupnu fazu UEFA natjecanja. U tom je opusu četiri puta igrao u Ligi prvaka, šest puta u skupini Europa lige, a uzvrat sljedeće srijede protiv norveškog Bodø/Glimta odlučit će u kojem će od ova dva natjecanja sudjelovati u aktualnoj sezoni. 

Pritom je triput dočekao i proljetni dio kalendara u europskim nadmetanjima dohvativši i četvrtfinale Europa lige na proljeće 2021. godine uz povijesnu poslasticu protiv Tottenhama.

Kapa dolje kapetane! Hvala na dojmljivim brojkama, sjajnim rezultatima, silnoj energiji, trudu, emociji i zanosu u Dinamovu dresu.

Povedi nas u nove pobjede i uspjehe!