Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Moglo je bolje, ali “četiri od šest” nije uopće loše

Mini ciklus koji se sastojao od dvije gostujuće utakmice Hrvatska je završila sa četiri osvojena boda. Prije nekoliko dana komunicirano je da su četiri boda osnovni cilj, a sve više od toga je bonus. Ako iz tog rakursa promatramo stvari, ostvaren je zacrtani cilj. Jasno, kada se gleda tijek dvoboja sa Azerbajdžanom, a pogotovo nakon grandiozne predstave u Trnavi, ostaje određeni žal za propuštenim “punim plijenom”. 

Otprilike ovako razmišlja i Nenad Bjelica koji je bio stručni komentator u studijskoj emisiji prije i nakon utakmice, te je i on ustvrdio da su četiri boda sasvim solidan rezultat. 

Jasno, dojam je bio da je Azerbajdžan mogao dobiti tri ili četiri komada kao i Slovačka, ali onda se sve okrenulo, a nogomet je pokazao sve svoje draži, iako nama to nije išlo ovaj put u korist. 

Identična postava kao u Slovačkoj stvorila je mnoštvo prilika na startu. Petković je izborio kazneni udarac, a Modrić ga je realizirao. Nakon toga Rebić je imao dvije mrtve prilike, ali golman mu je obje obranio. 

Nakon toga, malo po malo, Hrvatska je počela padati, a domaći su se dizali. Jasno, sve druge poluprilike koje smo imali nisu realizirane, imao je Vlašić dva dobra dalekometna pokušaja, ali ostalo je 0-1. 

Momčad je pala u nastavku, te su promjene s klupe možda mogle biti ranije izvedene, a to je priznao i sam izbornik Dalić nakon susreta. Nažalost, domaćini su iskoristili smušenost u našoj obrani i zabili za 1-1. Time su ostvarili cilj i do kraja se nije praktički ništa odigralo, što zbog prekida, što zbog stalnog otezanja i ležanja na travnjaku. 

Da je Hrvatska prelomila susret drugim pogotkom u ranoj fazi, sve bi bilo drugačije. Nažalost, nismo uspjeli, a to nam se kasnije vratilo kao bumerang. Kada se pogleda tablica, ipak smo prvi sa 10 bodova, ali imamo dva pratitelja koji imaju po 9 bodova i ništa još nije gotovo. Jasno je da su stvari još u našim rukama, ali u zadnje tri utakmice biti će potrebno uzeti šest bodova, kako bi sa 16 ukupno bili sigurni. Od toga su Mađarska i Slovačka kod kuće, a srednja utakmica ona je u Walesu, kod Balea i društva. 

Od igrača koji su se iskazali u ove dvije utakmice treba izdvojiti četvoricu. Prvi je naravno sjajni Petković koji je u Slovačkoj odigrao za 10, a u Azerbajdžanu za solidnih 7. Ukupno, sjajne dvije predstave kojima je Petković kupio mjesto za budućnost. Odličan je bio i Vlašić koji je također odigrao bolje u Slovačkoj, no nije razočarao ni u drugom susretu. On je također siguran za budućnost. Dominik Livaković učvrstio se na golu reprezentacije. Odiše sigurnošću i pravim gardom, a kod gola Azera nije ništa mogao. Za kraj treba spomenuti dvije dobre utakmice Karla Bartoleca na poziciji desnog beka. Odigrao je vrlo solidno i pokazao da se i na njega može računati. 

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...