Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Dan sjećanja

Neka se nikad ne zaboravi - Vukovar i Škabrnja

Poseban ponos, sjećanje i počast – gradu heroju. Dinamova obitelj i danas, 31 godinu od stradanja Vukovara i zločina u Škabrnji, prisjeća se nikad prežaljenih žrtava Domovinskoga rata i teških trenutaka stvaranja samostalne Republike Hrvatske.

I ovoga petka, 18. studenoga, sa sjetom, tugom, ali i ponosom obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata kao i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kao simbolima otpora agresoru.

Maksimirski klub i grad heroj veže istinska ljubav vidljiva i na simboličkoj razini: plavi su vratili ime Dinamo na Valentinovo, 14. veljače 2000. godine, a prvu utakmicu pod „svetim imenom“ odigrali su pet dana kasnije, i to upravo u Vukovaru. Ili preciznije – na obnovljenom igralištu u Borovu. U ranije odgođenoj prvenstvenoj utakmici Vukovar '91 i Dinamo odigrali su tada 0:0.

Bio je to koloplet emocija u kojima su se ispreplitali sjeta i sjećanje na stradalnike koji su ustali u obranu svojega doma, grada, domovine, ali i zanos što prvi put Dinamo igra na travnjaku u oslobođenom Vukovaru. Nažalost, prvotni termin utakmice trebao je biti 11. prosinca 1999., a večer ranije, neposredno uoči prvoga nastupa maksimirskih nogometaša u slobodnom Vukovaru, preminuo je utemeljitelj suvremene hrvatske države, prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Prije nekoliko godina Dinamo je donirao 200 tisuća kuna za obnovu vukovarskog vodotornja, često je osigurana podrška raznim turnirima i događajima u tom dijelu Hrvatske, dok klub i Zaklada Nema predaje često pomažu kroz razne akcije upravo u tamo gdje je i velik broj navijača i zaljubljenika u plavu boju. Dinamo je oduvijek pomagao Vukovaru jer smo svjesni koje je njegovo značenje za našu Hrvatsku.

Delegacija kluba položila je vijenac i zapalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru prošle godine uoči 30. obljetnice stradanja Vukovara, a naši su veterani tada zajedno s domaćinima u Vukovaru, veteranima Trpinjske ceste, emotivno obilježili 30. obljetnicu pogibije Blage Zadre, prvog hrvatskog general-bojnika, zapovjednika obrane grada heroja. I tada su, u druženju s veteranima, prijateljima i njegovim suborcima, iskazali želju i obećanje da će i sportaši nastaviti slijediti vrijednosti Domovinskoga rata, vrijednosti koje je promovirao i sam general Blago Zadro, a to su prije svega hrabrost, poštenje i humanost.

Neka se nikad ne zaboravi.

Vukovar i Škabrnja - heroji.

Pixsell