Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

komentar

Petković strijelac prekrasnog gola u porazu Hrvatske

Hrvatska je u Varaždinu poražena od Tunisa 1:2 u prijateljskoj utakmici. Jasno da poraz nikad nije dobar, ali sreća da je Hrvatska svoj glavni dio posla odradila pobjedom na Walesom u Osijeku. Stoga se u susret sa Tunisom ušlo u dosta revijalnom tonu, a to je u najavi utakmice rekao i izbornik Dalić, odmah potvrdivši da nisu puno proučavali Tunis, već da su se koncentrirali na Wales.

Prioriteti su prioriteti i Hrvatska je svoj lipanjski ciklus završila unutar očekivanja, a jedino je dojam pokvarila Mađarska koja je pobijedila Wales u Budimpešti i time se izdvojila na vrhu ljestvice sa devet bodova.

Što se tiče utakmice s Tunisom, bila je to praktički druga postava, jer su mnogi igrači dobili poštedu. Cilj je bio doznati tko može, a tko ne može, te izvući neke zaključke. Nakon poraza zaključak je taj da mnogi ne mogu i da je dosta “škakljivo” kada igramo bez Modrića, Brozovića, Perišića i ostatka udarne postave.

Tunis se predstavio kao vrlo ozbiljna momčad sa “glavom i repom”, koju je očito dobro postavio njihov izbornik, slavni francuski nogometaš i prvak Europe 1984, Alain Giresse.

Naši su zaigrali u eksperimentalnoj formaciji 3-5-2 sa Benkovićem, Vidom i Lovrenom u obrani, te Brekalom i debitantom Melnjakom na krilima.

Ta taktika nije baš funkcionirala jer su nam gosti stvorili nekoliko izrazitih šansi u prvom dijelu, ali su zabili samo jedan gol, strijelac je bio Badri.

Eksperiment s formacijom završava već u poluvremenu kada Dalić vraća sustav 4-4-2 na koji je većina igrača navikla u klubovima. Puno je bolje Hrvatska zaigrala, te odmah izjednačila.

Badelj dodaje loptu Petkoviću, a on se u maniri Ibrahimovića lažnjakom oslobađa čuvara i onda precizno pogađa u sam kut. Bio je to fenomenalan pogodak čovjeka čije smo slične poteze gledali u dresu Dinama čitave sezone. Sjetite se samo gola u Plzenu u prvoj utakmici kada je primio loptu na prsa okrenut leđima, navukao dva čuvara, pa podvalio loptu Olmu. Natruhe tog poteza vidjeli smo i protiv Tunisa i to je nešto što Petković naprosto ima.

Nažalost, nakon tog gola nismo uspjeli izjednačiti, a nismo imali ni sreće. Jedna lopta pogodila je Vidu u ruku i to je bio jedanaesterac. Sliti je panenkom svladao Slugu i to je bilo to. Imali su nakon toga gosti još prilika koje su došle kao posljedica naše otvorenije igre. Za kraj treba reći da je sve planove pokvarila kiša koja je padala zadnjih 20 minuta i po kojoj je bilo puno teže igrati, stoga se rezultat nije mijenjao.

Sve u svemu, izbornik i igrači moraju nešto naučiti iz ovog poraza, te se spremiti za nove izazove na jesen.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...