Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Nakon Krasnodara

Petković: Uzvrat čekamo bez opuštanja, s istim pristupom kao u Rusiji

 

  Jako sam zadovoljan i svojom osobnom igrom i načinom kako je odigrala cijela momčad, mogli smo možda pobijediti i s komotnijim rezultatom, ali svakako smo zadovoljni, naglasio je junak Dinamove pobjede u Krasnodaru, Bruno Petković, po povratku u Zagreb.

  – Imamo pozitivan rezultat koji nas drži u igri i sad bez ikakva opuštanja čekamo uzvrat. Ako budemo na pravoj razini, imamo dobre izglede za prolaz. Možda smo mogli pobijediti i s većim rezultatom, ali kasno je plakati za prolivenim mlijekom. Odigrali smo hrabro, momčadski, to nas veseli i trebamo to samo ponoviti u Zagrebu. – dodao je Petković.

  Što bi moglo biti ključno u uzvratu?

  – Mislim da se neće puno toga mijenjati u odnosu na prvu utakmicu. Moramo se fokusirati na to da izađemo na teren s istim stavom i s istim razmišljanjem kao u Rusiji, dakle da nemamo u mislima tih 3:2. Vjerujem da će Krasnodar odigrati na isti način, gaje iznimno napadački nogomet, cijela im je momčad u napadu i normalno je da imaju probleme u defenzivi. Vjerujem da ćemo, ako budemo pravi, uspjeti to kažnjavati i u Zagrebu.

  Je li vama osobno ovo najbolji nastup otkako ste u Dinamu?

  – Iskreno, mislim da čak i jest!

  Kako je bilo kod prvoga pogotka u Rusiji? Zatresli ste mrežu, ali vas je vratar u pokušaju intervencije pogodio šakom u lice.

   – Bio sam malo ošamućen nakon tog udarca, ali nema veze, to je sastavni dio nogometa. Treba nekad igrati te čvrste utakmice, a ja takve baš volim. Dok je god sve fer i korektno, dok se ide na loptu, uvijek ću poštivati suparnika.

  Bila je malo čudna proslava pogotka: Petković nakon primljenoga udarca u glavu leži na travi, a suigrači ga grle i slave pogodak.

   – Da, bila je malo čudna proslava, ha ha ha... Ali i slatka, vjerujte.

  Pričaju li Dinamovi igrači međusobno o mogućim dometima i ciljevima u Europa ligi?

  – Ne! Prvo, Osijek nam je u prvenstvu bio iznimno blizu i, vjerujte, do utakmice protiv Osijeka nitko od nas nije niti spomenuo Krasnodar. Sad smo odigrali prvu utakmicu, ali to je samo to – prva utakmica. I tu smo vidjeli da je momčad Krasnodara izrazito opasna, da može napraviti jako puno prilika. Igraju ofenzivno, a zaostatak od tog jednog gola za takvu momčad nije previše. Moramo igrati isto kao i u uzvratu, ići na gol, na pobjedu jer braniti se ne znamo. A da razmišljamo o nečemu dalje, bilo bi apsurdno. Pa, nismo pobijedili s 5:0.

  Neki komentatori u javnim osvrtima na Petkovićevu igru znaju istaknuti: „on kad želi igrati, tada je među najboljima na svijetu“. No, kod njega nije u pitanju „želi ili ne želi“.

  – Nije to u pitanju, nije da neću. Da uvijek svi mogu igrati na najvišoj razini, nogomet uopće ne bi bio zanimljiv jer bi svi znali tko će pobijediti. Uvijek bi pobijedili oni koji su „na papiru“ jači i imaju bolje igrače. Ja želim svaku utakmicu odigrati dobro, ali nisam uvijek u stanju odigrati na odličnoj razini. Čak i kad imam slabiji dan, moja igra treba biti barem na razini dobre, solidne, a nikako loše. Amplitude trebaju biti sve manje, moram zadržati konstantu kako bih mogao pomagati momčadi.

  Jeste li se uspjeli opustiti nakon pobjede? Trener Zoran Mamić nakon utakmice je najavio da će vam dopustiti malo opuštanje uz poneko piće.

  – Nije bilo piće, možda poneko malo pivo iako nisam vidio da je itko i to popio. Uglavnom smo analizirali utakmicu, i to je potrajalo malo dulje u noć. Nije bila nikakva proslava, ali jest malo opuštena atmosfera.

  U Uefinu ste izboru ušli u najbolju momčad ovog kruga Europa lige.

  – Drago mi je to čuti, ali niti će me taj izbor u momčad kola napraviti popularnijim, niti će me načiniti boljim igračem niti će mi donijeti išta u životu tako da ne gledam pretjerano na to. Ali, lijepo je dobiti takvo priznanje – zaključio je Pretković.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...