Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

KOMENTAR

Pobjeda za samopouzdanje uoči Viktorije

Nakon nesretnog poraza u Češkoj, momčad se vratila na pobjednički kolosijek. Pobjeda nad Slaven Belupom nije bila jednostavna, iako to rezultat na prvu sugerira. Svi pogoci pali su u zadnjih dvadesetak minuta, ali sve to zapravo dovoljno govori o mentalnoj snazi ove momčadi, te sam zbog toga uvjeren u prolaz idući četvrtak.

Očekivano, trener Bjelica odmorio je gotovo cijelu prvu momčad u ovoj utakmici, ali to nije stvaralo probleme. Naime, poznato je da Dinamo ima praktički dvije kompletne momčadi i da, uvjetno rečeno, druga postava ne zaostaje puno za prvom. Dapače, upravo su ove utakmice prilika da se netko nametne i za prvih 11, a protiv Slavena bilo je nekoliko takvih primjera.

Jasno, glavna stvar u utakmici dva su velemajstorska pogotka Hajrovića i Oršića. Teško se zapravo odlučiti koji je ljepši? Hajrovićev je klasični “projektil“ iz daljine, dok je Oršićev udarac također bio dobar, a na vrijednosti mu dodatno daje dribling koji je prethodio udarcu i činjenica da je Oršić zabio svojom slabijom nogom.

Odličnim se pokazao Iranac Moharrami na desnom beku, a posebno je zanimljiva bila igra Lovre Majera. Veliki talent našeg nogometa i čovjek koji nosi mitsku “desetku“, dobio je priliku od početka i imao nekoliko vrlo zapaženih poteza. Šteta da je njegov odličan udarac u konačnici završio u okviru gola, jer bi time okrunio svoju lijepu predstavu.

Vrlo dobar bio je i Komnen Andrić, a posebno jak aplauz izmamila je njegova minijatura pri 0-0, kada nije pucao iz prve, nego je lažnjakom “povaljao“ braniča i dobro pucao, ali nije zabio. Staturom je sličan Budimiru, a takav tip igrača momčadi je uvijek potreban.

Postavlja se nekoliko otvorenih pitanja uoči velikog okršaja, jedno od njih je tko će zamijeniti Stojanovića na desnom beku. Nekoliko je opcija za to mjesto. Moharrami se nametnuo nakon Slavena, a on je ofenzivno vrlo jak, dok u defanzivi još ima mjesta za napredak. Potpuna suprotnost je Rrahmani, on je obrambeni “beton“ i zbog visine i iskustva u postavljanju gotovo je neprelazan. S druge strane, ne nudi isti takav učinak prema naprijed, stoga je tu dilema. Treća opcija je Šitum, a on je već ranije pokazao da je odličan na beku, dobar je u defanzivi, a opasan i prema naprijed zbog toga što je po vokaciji ofenzivac.

Osim dileme na tom mjestu, smatram da su Ademi i Gojak sigurni na sredini, a povratnik Hajrović na desnoj strani. Olmo i Oršić, kao i Petković trenutno su neupitni.

Ova prvenstvena pobjeda dobro je došla uoči europskih obveza i važna je za podizanje samopouzdanja. Samoj utakmici detaljnije ćemo se posvetiti kako se bude približavala, ali valja notirati da češki poraz nije narušio atmosferu, te da je maksimirski dvoboj prava prilika za uzvrat. Pritom će rasprodani Maksimir tvoriti jednu fantastičnu zvučnu kulisu i nadamo se da će Česi ipak djelomično pasti pod utjecaj atmosfere.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...