Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Povećava se uzbuđenje pred utakmicu sezone

Iskustvo trenera Bjelicu uči da se ne smiju preskakati koraci. Dinamo u subotu, 9. veljače, od 17:30 sati igra prvenstvenu utakmicu protiv Istre 1961 na Maksimiru. Treba odrađivati susret po susret, te se koncentrirati samo na prvu iduću utakmicu. U teoriji to je tako i jasno je da će zbog iskusnog stratega na klupi igrači toga biti svjesni, ali opet teško se othrvati zovu velike utakmice koja slijedi nakon toga.

Prvenstveni dvoboj bit će svojevrsna generalna proba prije gostovanja u Češkoj kod Viktorije Plzen. Iako je prvi dvoboj nokaut faze Europa lige na rasporedu 14. veljače, jasno je da se “u zraku“ osjeća uzbuđenje pred utakmicu. Redovi za ulaznice ispred Maksimira obično su siguran pokazatelj kakav je interes za utakmicu, a za ovaj susret navala je golema.

Iako se uzvrat igra tek 21. veljače, navijači su već sada pohrlili kupiti vrijednu ulaznicu po povoljnijim cijenama. Jasno, očekuje se pun stadion, a ukoliko rezultat prvog susreta bude dobar, atmosfera će biti još bolja.

Također, po gradu se već neki kafići pripremaju na gledanje obje utakmice, a dojam je da će atmosfera biti slična onoj kada su se nedavno gledali dvoboji Hrvatske na SP-u Rusiji.

No, bez obzira na to, treba “spustiti loptu na zemlju“ i pripremiti se za idući prvenstveni dvoboj. Pulska momčad puno je bolja otkada je ostvarena suradnja sa španjolskim Alavesom i mogu biti vrlo neugodni. Što se momčadi tiče, postavlja se pitanje hoće li trener odmarati neke igrače za Europu?

Obzirom da je tek krenuo nastavak sezone, jasno je da umora nema, pa sa te strane ne bi trebalo biti ni potrebe za odmaranjima. S druge strane, jasno je da je opasno riskirati ozljedu, recimo Olma ili Hajrovića, u prvenstvenom susretu kada je Europa pred vratima. Tu je trenerova zadnja i on će odlučiti, a pokazao je da je majstor u tome.

Osim toga, Dinamo ima olakotnu okolnost u širini kadra. Koji god sastav da istrči protiv Istre, pa i protiv Viktorije, jasno je da ne može biti loš. Pored četiri klasična napadača (Gavranović, Petković, Andrić i Antiemwen), barem sedam ofenzivaca (Hajrović, Olmo, Oršić, Kadzior, Šitum, Majer i Marin), bar dva centralna vezna (Gojak i Moro), te dva klasična dva zadnja vezna (Ademi i Šunjić), ostaje puno mjesta za kombiniranje.

Uz sve navedeno, neki igrači mogu igrati na više pozicija, pa tako Lovro Majer može pokriti sve pozicije u vezi, kao i Olmo, Šitum ili Gojak, a Antiemwen može također igrati i na krilu.

Sve u svemu, lijepo je u ovim trenucima biti navijač Dinama. Klub je prvi u HNL-u, u igri je i za Kup i čeka prvu proljetnu utakmicu u Europi nakon 49 godina, a kadar je takav da treneru preostaju samo slatke brige. Nadamo se još i prolazu protiv Čeha kako bi sve to dodatno potvrdilo i pojačalo.

 

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...