Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Pozitivan dojam unatoč lošem vremenu i ozljedama

Nakon 16 dana u Turskoj sigurno je da se neke stvari mogu realnije sagledati. Osim većine toga dobrog, bilo je i nešto loših stvari, ali to su okolnosti na koje se ne može utjecati.

Krenimo prvo od onog dobrog, a to je prije svega rezultatski učinak. Četiri pobjede uz jedan remi i jedan poraz spadaju u vrlo dobar učinak. Naravno da rezultat nije u prvom planu, ali opet je dobro zabilježiti da je rezultatski učinak bio vrlo dobar. Kada bismo to preveli u hipotetski bodovni saldo, ispalo bi da je Dinamo uzeo 13 od mogućih 18 bodova.

Velika stvar povratak je dvojice velikih talenata na kojima počiva budućnost kluba, a to su Majer i Moro. Nakon duge pauze zbog ozljede Lovro Majer konačno se vratio pravom ritmu i u minutama provedenima na terenu pokazao klasu. Njegova lijeva noga nešto je što se rijetko viđa, a njegov najbolji potez na ovim pripremama bila je asistencija Ćuzeu protiv Etar V. Tarnova.

Majer je teledirigiranom dijagonalnom loptom pronašao mladog napadača i time pokazao da dosad nedodirljivi Kadzior ima konkurenciju kada su ubačaji u pitanju.

Osim Majera, lijepo je bilo vidjeti i da se Nikola Moro vratio u pravi ritam. Posebno je dobar bio na početku priprema kada je bio strijelac u prve dvije utakmice. Obzirom na njegovu igračku polivalentnost, te opasnost koju predstavlja što asistiranjem, što šutom s poludistance, jasno je da trener Bjelica ima dodatnog aduta u rukavu.

Općenito, mnogo je mladih igrača na pripremama dobilo priliku, pa su tako zapažene role imali Marin, Baturina, Ćuze, Gjira, kao i ranije spomenuti Majer i Moro. Priliku je dobio i novi napadač Andrić i zaista se može reći da nitko nije uzalud bio u Turskoj.

Lijepo je znati da poziv mladima u Tursku nije bio samo pro forme, nego je trener svima dao priliku i solidnu minutažu, a time su svi na dobitku.

Naravno, nije sve bilo idealno, ali razlozi za to su izvan utjecaja kluba. Ozljeda je udaljila Gavranovića sa kompletnih priprema, kao i Šunjića koji vuče ozljedu pubične kosti. Ademi je također imao problema, kao i Hajrović, ali on se vratio u zadnjim utakmicama. Posebno je neugodna situacija u jednom trenutku zadesila dva standardna zadnja vezna, Ademija i Šunjića, ali nadamo se da će se stanje stabilizirati.

Također, vrijeme nije bilo baš idealno tijekom cijelih priprema, da budemo blagi. Jak vjetar i kiša pratili su momčad na dobrom dijelu boravka u Beleku i neke utakmice igrale su se na rubu regularnosti, a neke su morale biti i odgađane. Čak niti povratak u Zagreb nije prošao glatko jer je momčad čekala na polijetanje duže od očekivanja.

No, sve su to stvari koje se naprosto događaju i kojima se treba prilagoditi. Ova momčad dokazala je da je prilagodljiva na terenu, ali i izvan istog, stoga se nadamo da će se ista čvrstoća i prilagodljivost prezentirati i protiv Viktorije Plzen, no do toga još ima vremena.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...