Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Tužna vijest

Napustio nas je Zlatan Arnautović

Plava obitelj ostala je bez još jednoga svojeg dragog člana. Zauvijek nas je napustio još jedan igrač iz proslavljene Dinamove generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka. U Zagrebu je u svojoj 68. godini preminuo Zlatan Arnautović.

Rođen je 13. prosinca 1954. godine u Bihaću, a u Dinamo je došao baš u predvečerje zlatne sezone, u ljeto 1981. iz banjalučkog Borca. Počeo je u bihaćkom Jedinstvu pa četiri godine proveo u Borcu. S plavima je, uz naslov 1982. osvojio i Kup 1983.

USRED SEZONE NA VOJNI ROK

Bio je obrambeni igrač pun snage i odličnog skoka. Za maksimirski je klub upisao ukupno 124 nastupa uz 33 postignuta pogotka. U pobjedničkoj je sezoni, na putu do naslova prvaka, sudjelovao samo u jesenskom dijelu, do sredine listopada kad je morao na služenje vojnog roka.

Zadnju ligašku utakmicu te jeseni odigrao je u velikom stilu, postigavši pogodak za pobjedu protiv Osijeka u Zagrebu s 1:0. Tri dana kasnije odigrao je još i kup dvoboj u pobjedi protiv Segeste u Sisku pa morao u vojsku. Ostao je posebno zapažen po pobjedi protiv Partizana u Zagrebu s 1:0 kad je Dinamo od 36. minute igrao bez isključenog Bore Cvetkovića. Upravo je Arnautović bio čvrsta brana suparničkim napadačima i bio je najbolji igrač utakmice.

U karijeri je, između ostalih, nastupao i za turski Beşiktaş. Po završetku igračkih dana posvetio se trenerskom poslu pri čemu je, uz brojne druge klubove, vodio i svoje matično Jedinstvo i zagrebačku Lokomotivu. Godinama je sudjelovao u akcijama Dinamovih veterana.

Posljednji ispraćaj legende Dinama bit će održan na zagrebačkom Krematoriju u petak 30. rujna u 12 sati.

Ovom prilikom GNK Dinamo izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našega Zlatana Arnautovića.