Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Svečanost

Svečana pretpremijera dokumentarnog filma '' Generacija '82. ''

U srijedu 11. svibnja u večernjim satima u Kaptol Butique Cinema održana je svečana pretpremijera dokumentarnog filma autora Ivana Blažička ''Generacija '82.'', kao i svečana predaja priznanja GNK Dinamo legendama iz generacije 1982.

Svečanoj pretpremijeri prisustvovali su brojni uvaženi uzvanici, bivši igrači, predstavnici prve i druge momčadi i naravno, neizostavne legende Dinama iz nezaboravne generacije.

Prije početka prikazivanja filma u dvorani je održana svečana ceremonija predaje priznanja članovima zlatne generacije, legendarnim igračima, članovima stožera i članovima tadašnje organizacijske strukture te članovima obitelji onih legendi koje više nisu s nama. Svečana priznanja predstavnicima '82. predala je predsjednica uprave GNK Dinamo gđa. Vlatka Peras.

Kroz emotivni je govor prije glavnog dijela programa autor filma g. Ivan Blažičko pokušao ukratko pojasniti zbog čega upravo ta zlatna generacija izaziva tako jake i iskrene emocije kod svih pravih dinamovaca i ljubitelja plave boje, kao i zbog čega će upravo 1982. ostati zauvijek jedna od najljepših priča u povijesti zagrebačkog kluba.

- Kad se rodite na staroj Pešči i kada živite pored stadiona onda su vam mnoge stvari jednostavno zadane. Bio sam klinac i iz Harambašićeve lice gledao svijetla stadiona kad je igrao Santos i slušao huk s tribina. Te 1982. godine imao sam 20 godina i moji dečki s kvarta i ja išli smo na sve tekme i gledali ostvarenje sna. Ovaj film, kada je došla ta 40 obljetnica, je na neki način vračanje emotivnog duga. Danas je bio divan dan u Zagrebu. Jednako je tako bio i 2. svibnja te 1982. kada smo na maksimirskom stadionu protiv Budućnosti proslavili naslov prvaka.

- Počeli smo snimati prošle zime i sa šefom gospodinom Ćirom Blaževićem snimali smo tri puta. Samo s Ćirom imam 70 minuta razgovora. Nakon što smo snimili sve iz generacije '82., do kojih smo mogli doći, film je trajao 2 sata i 40 minuta i znao sam da normalna forma dokumentarnog filma mora biti oko 52 minute. Znao sam da slijedi teški proces u kojem je bilo potrebno maknuti neke dijelove filma. Na kraju smo uspjeli film napraviti u trajanju od 84 minute. Pokušali smo simbolično završiti na 82 minute, ali jednostavno nismo uspjeli izbaciti još dvije minute. Oprostite mi zbog tolikog trajanja, ali nadam se da će vrijediti. Zahvaljujem prije svega GNK Dinamo na čelu s upravom kluba na podršci za izradu filma. Zahvaljujem naravno i svima iz generacije '82. koji su sudjelovali u izradi filma. Veliko hvala i mojoj ekipi iz Hrvatske nogometne televizije, a posebno režiseru Zlaji. Hvala vam svima i nadam se da ćete uživati u filmu - istaknuo je Ivan Blažičko u svom govoru.

Emotivna pretpremijera dokumentarnog filma o zlatnoj generaciji prikazala je brojne razgovore i priče na temu sezone 1981/82., inserte s utakmica, golove, slavlja, novinske isječke, kao i zanimljive zgode i neke po prvi put ispričane detalje.

Klub je za dan nakon predstavljanja organizirao premijeru dokumentarnog filma za članove Dinama, dok će priča o generaciji 1982. uskoro biti premijerno prikazana i na televiziji.

Video izjave autora filma i legendi kluba pogledajte u nastavku.