Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Nakon utakmice

Trener Čačić i Ademi: Ovo je svima nama bio poseban dan

Sretan sam i zadovoljan, trebala nam je ova pobjeda, mislim da smo dobro odigrali, drago mi je da smo ponovno odmaknuli na devet bodova prednosti i mislim da ćemo to zadržati, provukao je Dinamov kapetan Arijan Ademi nakon prvenstvene pobjede protiv Rijeke s 1:0, još uvijek vidno emotivan nakon oproštajne utakmice i sjetnog rastanka sa suigračima, navijačima, svima u klubu...

– Ovaj dan mi je poseban. Nakon svega lijepog što sam doživio ovdje mogu i prestati igrati nogomet – dodao je maksimirski kapetan pred novinarima nedugo nakon što su ga suigrači i navijači ispratili pjesmom uz skandiranje, pljesak, zagrljaje i emotivne poruke.

A. riječi hvale uputio je, dakako, i trener Ante Čačić.

– Posebno mi je draga ova pobjeda. Kad osjetiš gorčinu poraza, onda je svaka sljedeća pobjeda slatka. A, ova je posebno slatka iz više razloga. Ponovno imamo bodovnu distancu na vrhu, a naš kapetan ujedno se oprostio uz pobjedu što je silno želio. Žao nam je što nas napušta Arijan, znam koliko će nam nedostajati, pogotovo meni kao treneru, naš kapetan, desna ruka, stožerni igrač, ali rekao sam da će doći i taj dan, da moramo početi živjeti i bez njega. Njemu osobno želim sreću i zadovoljstvo i u privatnom životu i u nastavku sportske karijere i nadam se da ćemo za koju godinu vidjeti Ademija u nekoj ulozi u Dinamu. Hvala mu na svemu što je dao našem klubu. Posebno pamtim vrijeme dok sam mu bio trener 2012. godine u Dinamu, kad sam ga vratio s posudbe u Lokomotivi, kad smo osvojili sve  – provukao je trener Čačić.

Novinari su upitali Ademija vidi li on svog nasljednika u ulozi kapetana i vođe.

– Vidim da se to pitanje proteže po novinama, ali u našoj su momčadi šestorica, sedmorica lidera, a tako je puno lakše. Mi tako funkcioniramo. Jednostavno, moraš uza sebe imati prave ljude, prijatelje kojima možeš vjerovati i s kojima znaš da možeš pobijediti svaku bitku. Takvi smo mi bili.

Kako je bilo igrati u ovoj zadnjoj utakmici, pod takvim emocijama?

– Pokušao sam se koncentrirati samo na utakmicu, ova nam je pobjeda bila bitna. Stvarno smo htjeli pobijediti više od ičega, velikim dijelom i zbog zadnje dvije, tri lošije utakmica. A i meni je bila posebna jer je zadnja utakmica u Dinamu. Još nisam vjerojatno ni svjestan da odlazim.

Vidi li se u budućnosti u Dinamu, bilo kao igrač ili u nekoj drugoj ulozi?

– Jako teško kao igrač... Volio bih biti trener.

Novinari su upitali kakvu bi poruku Ademi poslao svom nasljedniku, što znači nositi Dinamov grb na prsima?

– To je ponos... Najveći ponos. Ali, jako zeznuta stvar jer odgovornost je prevelika. Ti si trenerova desna ruka, sva pitanja dolaze tebi, sve odgovore traže d tebe, liježeš i budiš se s mislima na Dinamo.

Nakon kratke stanje je dodao:

– Ja sam snove ostvario onoga trenutka kad sam obukao Dinamov dres.

Ima li nešto što je želio, a nije ostvario s Dinamom?

– Ima. Nisam osvojio europski trofej. Još sam kao klinac želio trostruku krunu s Dinamom. Pogotovo smo u zadnje dvije. tri godine težili tome. Vjerovali smo da možemo. U redu, osvojiti Ligu prvaka bilo bi malo nerealno, ali Europa ligu... Stvarno smo vjerovali da možemo otići do kraja... Da nam nije 2021. godine naišao Villarreal koji je tad i osvojio Europa ligu, mislim da bismo otišli do kraja. Bili smo spremni na to. Nikad spremniji.

Kako vidi Dinamo u budućnosti?

– Odlično. Svake godine su slične priče. Ako ćemo gledati još od doba kad su odlazili Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić... Uvijek je bilo takvo pitanje. Pa, sjećam se kad je Sammir odlazio, pričalo se da je gotovo... Ma, Dinamo je prevelik klub, ima preozbiljne igrače, trenera i Upravu. Neće biti problema.

Na kraju je još želio posebno istaknuti:

– Htio bih zahvaliti svim suigračima, navijačima, cijeloj Upravi, našem sportskom direktoru i treneru... Hvala im na razumijevanju, na svemu što su napravili za mene. Sretno.

Trener Čačić osvrnuo se i na stanje Brune Petkovića koji je u 20. minuti morao napustiti teren zbog ozljede.

– Osjetio je bol u koljenu. Nadam se da nije ništa ozbiljno. Hoće li ostati u kadru za reprezentaciju? Trebamo vidjeti. Očito nije dobro čim je tražio izmjenu.