Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Nakon utakmice

Trener Krznar: Pristup nam mora biti takav da u uzvratu povećamo prednost

Iza nas je „prvo poluvrijeme“ koje smo završili s vodstvom 2:0, utakmica i dalje traje, slikovito je u uvodu istaknuo Dinamov trener Damir Krznar neposredno nakon maksimirske pobjede protiv ciparske momčadi s 2:0 u prvom ogledu 2. pretkola Lige prvaka.

– Naša je prednost zahvalna, ali morat ćemo se iznimno potruditi da je zadržimo. Pristup igri u drugoj utakmici mora biti takav da prednost i povećamo – dodao je trener Krznar.

Na upit je li Dinamova nešto suzdržanija igra u prvom dijelu možda znak da je Omonoia iznenadila Zagrepčane, trener je uzvratio:

– Nije nas iznenadila, a razlog takvom prvom poluvremenu je to što je Omonoia radila sve ono što i inače radi. Igrala je iznimno dobro i organizirano u sustavu 4-4-2 u fazi defenzive. Kroz cijeli tjedan osnovna uputa i zahtjev bio je da budemo strpljivi. Mi jesmo bolji, ali svaka jaka momčad protiv zatvorenog čvrstog bloka ima izvjesne probleme. Dakle, strpljivost je u takvim situacijama presudna i mi smo je imali. Uza sve to nam se ozlijedio Arijan Ademi, morali smo reagirati. Ako bih baš tražio nešto gdje je Omonoia baš iznenadila, onda je možda u toj špici koja se vraćala u međuprostor pa je, zajedno s krilom, praktički činila dvije polušpice. Trebalo nam je malo vremena da to zatvorimo, a kad smo u tome uspjeli, naša je igra bila komunikativnija i lakše smo dolazili do završnice i ranije uspijevali presijecati njihove napade.

Kakvo je stanje s ozljedama Arijana Ademija i Luke Ivanušeca?

– Ivanušec je u redu, stanje s Ademijem na prvi pogled ne izgleda dobro, ali nešto više ćemo komunicirati nakon pregleda. Kvadriceps mu je bolan. Ivanušec je dobio jak udarac u prsa, ostao je bez zraka, sad je u redu. Ademi praktički kod duela nije ni uspio prepoznati je li došlo do udarca ili je mišić popustio od napora.

Prije uzvrata na Cipru plave ponovno očekuje iskušenje u domaćem prvenstvu. Ovakav naporan ritam s dvjema utakmicama u tjedan dana, i to odmah na startu sezone, prilično je izazovan i za igrače i za trenere, kako u psihološkom, tako i u fizičkom smislu. U takvom je rasporedu nužno balansirati momčad i pravilno dozirati napore igračima.

– Uvijek doziramo igrače, ali s obzirom na naš kiks u prvom kolu HNL-a moramo biti mudri i oprezni. Ali, neke rotacije moramo napraviti, ritam je doista zahtjevan i enormno iscrpljuje igrače. Naravno da je uvijek najbolje igrati s udarnih 11, ali nekad je to jednostavno fizički nemoguće.

Na upit novinara o ranom terminu uzvratne utakmice na Cipru, u doba dana kad je iznimno visoka temperatura i jaka žega, trener Krznar ponovno je naglasio:

– Mislim da se u medijima previše potencira ta vrućina, previše punimo igračima glavu tezom „bit će vam teško“. Kad nekoga u to toliko uvjeravate, onda se to i dogodi. Pa, u Zagrebu je 34, 35 stupnja, na Cipru 40. Vlage ima i u Zagrebu. Dakle, ne bih tome pridavao posebnu pažnju. Kako je nama, tako je i njima, neovisno o tome što su oni malo više prilagođeni na takve uvjete. Ako idemo tom analogijom, možemo primijetiti da je Valur došao s islandskih 20 na naših 30 stupnjeva. Po tome je trebalo biti 10:0 za nas, po tome je Valur trebao puzati, a ne trčati – slikovito je zaključio trener Krznar.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...