Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

U nastavku sezone možemo očekivati još bolji Dinamo

U sportu uvijek treba težiti napretku i poboljšanju. Pored toga, najteže je ostati na vrhu. Često se zna čuti da je lakše doći na vrh, nego se na njemu održati. Dinamo je u zadnje dvije sezone postavio zaista visoke standarde. 

Nakon lanjskog prezimljavanja u Europi nakon skoro pola stoljeća, te tijesnog ispadanja od mnogo skuplje Benfice, ova sezona ponudila je novi iskorak. Ušlo se u Ligu prvaka, nije bilo nesreće kao protiv Young Boysa. Sjajno se igralo u toj istoj Ligi prvaka, ali kombinacija nesreće, neiskustva i pada koncentracije kumovala je činjenici da se Šahtar izvukao na Maksimiru i time je Dinamo sam sebe pobijedio.
No onda se dogodilo nešto fantastično. Unatoč ispadanju, unatoč pomiješanim osjećajima, nitko nije očajavao, već su svi izražavali optimizam. Dinamo je bio konkurentan, silan, opasan, kompaktan, silovit, poletan, pragmatičan ili koji god izraz želite upotrijebiti, no zajednički je nazivnik da svi odgovaraju.
Nakon svega pred momčadi je HNL i Kup. Obzirom na prednost od 12 bodova ispred drugoplasirane momčadi, jasno je da je ekipa u komfornoj situaciji. No, poznavajući trenera Bjelicu, možemo na proljeće očekivati novi zalet i novu energiju u klubu koji lagano postaje ozbiljna europska konstanta.
Kako je Diego Simeone digao Atletico Madrid sa razine jednog solidnog španjolskog prvoligaša do razine jednog od najboljih klubova Europe, slično je napravio Nenad Bjelica, samo u nešto manjim okvirima. Dinama se sada svi boje, te je Dinamo onaj klub koji sustavno gradi momčad, pa neće biti neke drame ako se proda nekoliko glavnih igrača.
Zamjene su spremne, pa i nakon što eventualno odu neki igrači, nema sumnje da će klub i dalje prosperirati. U nastavku sezone možemo očekivati Dinamo koji će dati priliku nekim novim igračima, jer je cilj izgraditi bazu za iduću europsku sezonu i pokušaj novog proboja u Ligu prvaka. Jasno, teško je očekivati da svaka inozemna kupnja bude pun pogodak kao recimo dolasci Petkovića, Oršića ili Kadziora, stoga se treba prije svega okrenuti domaćem “bazenu“ koji je jedan od najboljih u Europi.
Majer, Marin, Ivanušec, Čuže, Gvardiol i ostali, jamac su stabilnosti u godinama koje dolaze. Ono što bi trener mogao isprobavati na proljeće svakako je igra u nekim drugim sustavima osim 4-2-3-1 koji se koristio u HNL-u i 3-5-2 koji se koristio u Europi.
Sa ovakvim ofenzivnim potencijalom, Dinamo bi mogao eventualno isprobavati i ultraofenzivne verzije poput sustava 4-3-3 ili čak 3-4-3, jer naprosto za to ima dosta materijala. U pripremnim utakmicama koje su pred nama, već će mnoge stvari biti jasnije.

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...