Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Godišnja Skupština GNK Dinamo

Uspješni sportski i poslovni rezultati u 2019. godini

Izvješće o sportskim i poslovnim rezultatima, planovi za sljedeću godinu, osnivanje Zaklade za pomoć socijalno ugroženima, pokretanje nagrade ''Dinamov ponos'' i – zdušna podrška ideji izgradnje novoga stadiona. To je sukus zbivanja na redovitoj godišnjoj Skupštini GNK Dinamo održanoj u ponedjeljak poslijepodne u svečanoj maksimirskoj loži.

Predsjednica Uprave Dinama, Vlatka Peras, podsjetila je na sportske i poslovne rezultate u 2019. godini:

– Iza nas je jedna od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti. Izborili smo toliko spominjano, a sad i napokon ostvareno europsko proljeće. Naslov prvaka osvojili smo s 25 bodova prednosti u odnosu na doprvaka Rijeku i 30 bodova više od Hajduka i Osijeka. I ove smo sezone nastavili s uspjesima izborivši plasman u Ligu prvaka i do samog smo kraja u igri za prolaz skupine. Pokazali smo da se možemo nositi i s velikim europskim momčadima poput Atalante, Shakhtara i Manchester Cityja. Naša mlada momčad igrala je u finalu prestižnog Premier League International Cupa i u četvrtfinalu UEFA Lige prvaka mladih gdje je zaustavljena protiv Chelseaja tek pri izvođenju jedanaesteraca. Juniori su osvojili Prvu HNL bez ijednoga poraza. I ostale momčadi naše nogometne škole vrlo su uspješne. Prvaci smo u čak 10 od 12 uzrasnih kategorija. Čestitam igračima, trenerima i svima koji su neumornim radom doprinijeli ovim uspjesima. Posebno zahvaljujem našem savjetniku Zdravku Mamiću jer ovi su Dinamovi uspjesi i plod njegove vizije, njegovih ideja i rada. Sigurno ima planove kako da i sljedećih godina Dinamovi rezultati budu još veći i bolji.

Predsjednica Uprave spomenula je i neke rezultate i zanimljive projekte izvan nogometnog travnjaka:

- Od 2019. godine Dinamo ima fan shop na dvije lokacije, na stadionu Maksimir i u u centru grada u Jurišićevoj ulici, imamo razvijenu veleprodajnu mrežu i vlastiti web shop. Ove godine napravili smo iskorak na zagrebačkom Adventu kroz kućicu ''Dinamova čarolija'' gdje smo kroz ugostiteljsku ponudu i brending usko vezane za ime Dinamo dodatno ojačali brend te smo pokazali snagu u razvijanju novih ideja. Što se tiče broja gledatelja na utakmicama Dinama, od prošle godine do danas ubilježili smo na domaćim utakmicama porast broja navijača od 20 posto, a porastao je i broj članova kluba koji u ovom trenutku broji 14 468 registriranih članova. Klub je ove sezone u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem pokrenuo i kampanju ''Fair play na tribinama'' koja za cilj ima suzbijanje upotrebe pirotehnike te korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije na nogometnim utakmicama. Za svaku utakmicu za koju Dinamo nije kažnjen za navedeno ponašanje od strane svojih navijača, klub izdvaja određeni iznos. Ukupan će iznos na kraju prvog dijela sezone putem Natječaja biti dodijeljen udrugama koje skrbe o djeci, mladima i socijalno ugroženima.

Klub je osnovao i Zakladu pod nazivom „Nema predaje“ koja je predstavljena upravo na Skupštini:

– Svrha Zaklade bit će pružanje pomoći socijalno i zdrastveno ugroženim osobama i funkcionirat će na načelu socijalne solidarnosti. Ona će pomagati i razvoju mladih igrača, navijačima i imat će humanitarnu crtu. Puno je naših bivših velikih igrača koji su došli u poteškoće. Ponosan sam što smo mnoge probleme rješavali i još ih rješavamo. Sad smo osnovali institut zaklade kao zakonsku osnovicu uz koju ćemo pokušati sustavno pomagati osobama koje su u poteškoćama. Zaklada će imati svoje organe, dakle Statut, Upravni odbor i ravnatelja. Početni će kapital dati Dinamo – podvukao je predsjednik Mirko Barišić kao jednu od točaka dnevnog reda Skupštine.

Bolna je tema, dakako, izgradnja stadiona, a predstavnici Grada Zagreba još su nakon zadnjega sastanka s Dinamovom delegacijom krajem listopada ove godine poručili:

- Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku s jasnim smjernicama definiranim standardima Fife i Uefe za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg. Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo.

Klupska je Skupština ovom prilikom jednoglasno podržala projekt gradnje stadiona, prihvatila je ovu nakanu Grada uz nadu da će gradske vlasti sad doista čvrsto krenuti u izgradnju.

– Dobili smo obećanje da će Grad, nakon ovog poteza Skupštine kluba, raspisati natječaj u roku od mjesec dana. Nama je pitanje stadiona egzistencijalni problem i ne možemo sjediti skrštenih ruku. Postigli smo dogovor s Gradom da Dinamo ostaje u Maksimiru i da ćemo na mjestu sadašnjega graditi novi stadion. Mi smo sve standarde predali gradskoj Upravi. Samo „papirnati“ dio trebao bi trajati godinu i pol do dvije, a rušenje i izgradnja u najboljem slučaju također dvije godine. To je, dakle, razdoblje od četiri godine u kojem bismo morali riješiti pitanje gdje će Dinamo u međuvremenu funkcionirati. Utakmice HNL-a i Kupa vjerojatno bismo igrali na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, a mađunardone možda u Osijeku gdje bi novi stadion dotad već trebao biti izgrađen. Mi smo sve standarde predali gradskoj upravi – istaknuo je predsjednik Mirko Barišić uz bitan dodatak za kraj:

 – Ukoliko Grad to ne bude mogao učiniti, spremni smo uhvatiti se u koštac s problemom izgradnje, ali uz preduvjet da taj stadion pravno imovinski vrate Dinamu. Dakle, da Dinamo ponovno bude vlasnik stadiona kao što je i bio do 1992. godine.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...