Sign up using Email or Facebook

Forgot password? Click here

You have to fill out this field You have to enter a valid email address
You have to fill out this field

Join the Dinamo family!

Register now and enjoy all the benefits of owning an official Dinamo account.

Register using email or Facebook

If you already have an account Login

You have to fill out this field
You have to fill out this field
You have to fill out this field You have to enter a valid email address

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

You have to fill out this field You have to enter a valid email address

KOMENTAR

Veličanstvena pobjeda za prvo mjesto u grupi

Na čelu tablice stoji Dinamo, pa onda Manchester City. Zaista lijepa slika i dokaz da se u nogometu sve može ostvariti, samo je bitan rad i sustav, ali i znanje. Koliko je bitno znanje najbolje je pokazao Nenad Bjelica time što je promijenio taktiku za utakmicu u “5 do 12“ i time potpuno zbunio Gian Piera Gasperinija na klupi Atalante. Umjesto 4-3-3, odnosno 4-2-3-1, odabran je sustav sa tri stopera koji je totalno promijenio igru.

Rezultat svega je strašan presing na početku susreta i iznimna gustoća u veznom redu, što je dovelo do brojnih prilika. Pritom je bitno što je Dinamo zabio relativno rano i time se skinuo pritisak sa momčadi. Akcija za prvi gol bila je kao iz udžbenika. Prodor po boku, ubačena lopta u peterac i Leovac koji prati akciju i zakucava loptu pod gredu.

Elastičan napad i prebrojavanje kao u rukometu doveli su do toga da se talijanska obrana totalno pogubila. Drugi gol bio je još bolji. Olmo “u čvoru“ veže dva igrača, perfektno proigrava Leovca, koji pak povratnom loptom nalazi Oršića. On ne čeka, nego preciznim udarcem iz prve pogađa sam kut.

Treći gol i opet dobra akcija. Nova ubačena lopta od Stojanovića koja je prebačena na drugu stativu i Oršić glavom potvrđuje gol.

U nastavku susreta Atalanta se ipak malo pribrala, a Dinamo je malo pustio gas. No, opet je i tu prednost povećana. Oršić je prije četvrtog gola imao dobru priliku koju mu je golman obranio, a onda je i zabio svoj treći gol. U pokušaju čišćenja lopte, Teophile ga je proigrao, a on prima lijevom i odmah zabija desnom. Fascinira Iznimna mirnoća Oršića, a o učinkovitosti ne treba ni trošiti riječi.

Jasno, Atalanta je u nastavku pokazala više igre, jer ipak se radi o lanjskoj trećeplasiranoj momčadi Serie A. Duvan Zapata imao je dvije dobre prilike, ali jednu mu je obranio Livaković, a u drugoj je pucao pored gola. Vidi se da je Zapata opasan igrač, uostalom ne vrijedi slučajno 40 milijuna eura, ali nije imao puno prilika na Maksimiru. Jednu šansu koju si je sam stvorio obranio mu je Livaković maestralnom paradom u stilu Manuel Neuera.

Kada se crta podvuče, ovo je bila perfektna utakmica i sigurno najbolje poluvrijeme u zadnjih 10-ak godina. Sada ne treba poletjeti, već mirno čekati iduće kolo, jer Dinamo je jak i svjestan je svoje snage, a sada su toga očito svjesni i ostali klubovi u grupi. Iduće kolo na Etihadu momčad nema što izgubiti. Igra se protiv Manchester Citya, ekipe koja vrijedi 1.3 milijarde eura i koja spada u uski krug favorita za naslov prvaka Europe. Ipak, protiv svakoga se može, samo je bitno imati plan, a ovaj Dinamo ima recept za svakoga.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...