Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Memorijal

Veterani Dinama na malonogometnom memorijalu ''Zlatko Cico Kranjčar''

Hommage plavoj devetki, posveta našem dragom, nikad zaboravljenom Zlatku Cici Kranjčaru koji nas ja zauvijek napustio prije pola godine, sjećanje na nogometnu romantiku i duh staroga Zagreba... U takvom su ozračju veterani GNK Dinamo Zagreb sudjelovali u sportsko zabavnom programu posvećenom legendi zagrebačkoga i hrvatskog nogometa. Od petka do nedjelje je na igralištu Osnovne škole August Cesarec na zagrebačkoj Peščenici, održan 1. memorijalni veteranski nogometni turnir Zlatko Cico Kranjčar.

Simbolika je u tome što je upravo u tom kvartu, na Ferenščici kao dijelu popularne “Pešče”, odrastao proslavljeni “plavi devet”, a u neposrednoj je blizini nedavno niknuo i mural posvećen cijeloj generaciji koja je 1982. godine u maestralnom “plavom proljeću” uz furiozni, atraktivan i romantičarski nogomet u velikom stilu osvojila naslov prvaka.

Dinamove je veterane predvodio Dalibor Poldrugač, a u respektabilnom su se sastavu na školskom igralištu između ostalih okupili i bivši Kranjčarovi suigrači Želimir Stinčić, Marko Mlinarić, Milivoj Bračun, Mladen Munjaković, a uz njih i Danijel Štefulj, Davor Matić, Hrvoje Štrok, Edin Mujčin, Domagoj Abramović, Mario Jozić, Dubravko Čavka, Ivica Fistrić i, dakako, Zlatkov sin, ujedno i bivši Dinamov kapetan Niko Kranjčar.

Članovi delegacije Dinamovih veterana koju je, između ostalih, predvodio proslavljeni maksimirski vratar i kasniji trener i sportski direktor Marijan Vlak, zapalili su svijeće i odali počast svom prijatelju na njegovu posljednjem počivalištu na Mirogoju.

U nedjeljnom revijalnom ogledu odigranom prije samoga finalna turnira Dinamovi su se veterani sučelili s momčadi zagrebačkih glumaca koju su na terenu predvodili Filip Juričić i Hrvoje Kečkeš dok je “mastermind” pored klupe bio Rene Bitorajac. Veterani su na kraju pobijedili s 4:1 pri čemu je dvostruki strijelac bio Poldrugač dok su po jednom mrežu tresli Jozić i – Niko Kranjčar.

Utakmica je nakratko prekinuta u devetoj minuti kao simbolika vezana uz “plavu devetku” i u tom su trenutku organizatori priredili kratak vizualno-akustični pozdrav velikanu zagrebačkoga i hrvatskog nogometa uz ovacije, “svjetlosne efekte”, transparente...

Zahvaljujemo organizatorima hvalevrijednog turnira na ugodnoj atmosferi u ovoj emotivnoj posveti našem nezaboravnom Cici.

Autori: Igor Kralj, Davor Puklavec/Pixsell