Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Spoj tradicionalnog i modernog

Dinamo i Castore u parku Maksimir predstavili dresove za novu sezonu

GNK Dinamo i Castore, novi generalni sponzor kluba koji će opskrbljivati plave službenom opremom, u nedjelju su u parku Maksimir predstavili nove klupske dresove za sezonu 2024/25. Premijera nove garniture bit će već sredinom idućeg tjedna kada će plavi u austrijskom kampu Bad Radkersburgu odigrati nekoliko prijateljskih utakmica u sklopu priprema za nadolazeću sezonu. 

Novi Dinamovi dresovi naslanjaju se na uspostavljeni standard tehnološke superiornosti i vrhunskog dizajna. Oprema Castorea izrađena je pomoću najnaprednijih tehničkih tkanina i specijalnih karakteristika osmišljenih za optimizaciju sportskih performansi u svim uvjetima. Svaki odjevni predmet rezultat je rigoroznih testiranja koje su provodili elitni sportaši uz posebnu pažnju na detalje.

NOVA GARNITURA KAO SPOJ TRADICIONALNOG I MODERNOG

Dresovi GNK Dinamo kreirani su kao snažan oslonac na tradiciju, čvrstu poveznicu s klupskom poviješću i gradom Zagrebom, a sve to uz vizualno atraktivan i razigran modernistički štih. Nova suvremena garnitura svojevrsna je simbioza vizualnog identiteta kluba i grada Zagreba. U novoj paleti, uz standardnu plavu na glavnoj garnituri, predstavljen je i gostujući dres žute boje s tankim tamno plavim okomitim prugicama. Pri kreiranju novog dizajna slijedili smo tradiciju kao ključni dio klupskog identiteta, a pritom utkali i moderni pristup naslonjen na svjetske trendove.

KARAKTERISTIKE DOMAĆEG DRESA

Glavni je dres, dakako, u osnovnoj, prepoznatljivoj plavoj boji, ali ova estetska kombinacija uključuje dvije nijanse plave koje se međusobno isprepliću i zajedno tvore jedinstven vizualni doživljaj. Na dresu se izmjenjuje 36 tamnijih i jednako toliko svjetlijih dijagonalnih pruga, a ova brojka ujedno nosi i jasnu poruku s neskrivenom ambicijom: nakon 35 dosadašnjih osvojenih državnih naslova prvaka, Dinamo će u novom dizajnu nastojati dohvatiti i 36.

Različiti tonovi i debljine prugica simboliziraju sve izazove, uspone i padove, napore i odricanja koji vode do konačnog uspjeha. Valovite dijagonalne crte istodobno stvaraju dojam guste lavlje grive kao simbol borbe i čvrstine što se naslanja na klupski identitet, maskotu lava, ovjekovječenu i na transparentu Dinamovih navijača na sjevernoj tribini.

KARAKTERISTIKE GOSTUJUĆEG DRESA

Žuta kao noseća boja rezervnog dresa donosi novu energiju i svježinu, a snažna je poveznica s gradom Zagrebom i njegovom poviješću. Žuta je bila i dio prvih klupskih majica 1911. godine, tada u kombinaciji s tamno crvenom, što smo svojedobno predstavili i u našoj „Dinamo Classics“ retro kolekciji.

Aktualni je dizajn modernizirana varijacija žuto-plavih dresova kakve su purgeri nosili u nekoliko navrata u svojoj povijesti. Kombinacija žuto-plavih prugica bila je aktualna još prije okruglih 110 godina, prije nego što je klub preuzeo plavu kao svoju glavnu boju. U takvom su koloritu igrali i na izmaku 1930-ih godina kad je rezervni dres upravo bio u žuto-plavim prugama. 

Dinamo je i u suvremeno doba vratio žutu u svoj klupski spektar pa je tako, upravo tu boju, koristio kao rezervnu kombinaciju u sezoni 2018/’19. na putu do prvog europskog proljeća nakon punih 49 godina. Žuta boja snažno se naslanja na povijest našeg grada. Primjerice, prvi električni tramvaj u Zagrebu vozio je od 1910. godine i bio je upravo žuti. Tek je 1923. zaživjela plava.

Nadalje, u grbu Grada Zagreba ulazna su vrata žute boje. A otvorena glavna ulazna vrata u grbu simboliziraju gostoljubivost i susretljivost kao dio zagrebačkog mentaliteta. Pročelja u središtu Zagreba uglavnom su obojena svijetlim, žutim tonovima koji variraju prema zlatnima što je kolorit još iz drevnoga Zagreba: Hrvatsko narodno kazalište, Umjetnički paviljon, brojne zgrade u užem središtu grada...

Aktualna nijansa žute ima i manju, jedva primjetnu, primjesu zelene koju, simbolički rečeno, donosi povjetarac iz maksimirskog parka. Žuta boja starog Zagreba u zajedničkoj vizuri s gradskim zelenilom, gdje Maksimir ima posebnu simboliku..

- Jako sam zadovoljan novim dresom koji je proizveo Castore. Dizajn je moderan i atraktivan, a materijal izuzetno udoban i kvalitetan. Siguran sam da će nam pomoći da se osjećamo još bolje na terenu i pružimo svoj maksimum te tako uz pomoć novog partnera donesemo našim navijačima nove trofeje i no. Veselim se nositi ga i predstavljati naš klub u novoj sezoni, pohvalio je novi dres naš prvotimac Sandro Kulenović. 

Novi dres dostupan je za kupovinu u našim fan shop poslovnicama i na web shopu, a pronaći ga možete OVDJE.

 

 

Kopirano!