Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

komentar

Dinamo je pokazao strašnu moć, nema neprelazne prepreke

Česi nisu ni znali što ih je snašlo, a već su gubili 1:0 nakon uvodnih 15 minuta utakmice. Trupe Nenada Bjelice jurišale su na razini fanatizma i dojam je da su se Česi uplašili. Takva agresivna igra Dinama u kombinaciji sa 26 tisuća navijača na stadionu stvorila je situaciju iz koje nisu znali izaći.

Akcija za prvi gol nešto je što će se pregledavati godinama. UEFA ju je već proglasila potezom kola, a pohvale samo stižu. Robusni Petković povukao je loptu, fingirao šut desnom, pa prodao lažnjak Pernici. Nakon toga okreće se i petom dodaje Pernici kroz noge, lopta ide prema Olmu koji krajičkom oka vidi Oršića u boljoj poziciji, te propušta loptu, a Oršić natrčava i zakucava ju u rašlje.

Bili su Česi na koljenima nakon toga, pa iako su se izvukli kod prvog opasnog ubačaja Hajrovića, kod drugog nisu imali šanse. Sjajni Dilaver ubacio se i zabio glavom iz dosta teške pozicije, sa udarcem prema natrag. Time je okrunio svoju vrhunsku utakmicu u obrambenom smislu sa dodatnim ofenzivnim učinkom.

Nesretni Česi raspali su se u nastavku nakon trećeg pogotka. Ovaj put dobar dio posla odradio je Oršić, a Petković je u maniri Batistute ili Ibrahimovića beskompromisno zakucao loptu pod gredu.

Bila je ovo najbolja utakmica Dinama ove sezone, čak bolja nego ona protiv Hapoela, jer je ulog bio veći, a protivnik teži. Momčad nije imala slabu točku, pa je tako Moharrami odlično izvršavao svoje zadatke na desnom beku, a Šunjić je naprosto bio maestralan u sredini. Stoperski dvojac bio je besprijekoran, a što tek reći o Olmu ili Petkoviću.

Očito je da ova momčad ima još rezerve, pogotovo u vidu jake klupe i nekoliko vrlo raznovrsnih igrača, a tu je i Gavranović koji će se oporaviti. Koliki su dometi ove momčadi, teško je prognozirati, ali činjenica je da ozbiljna momčad, a Viktorija to svakako jest, nije dorasla Dinamu.

Ždrijeb je u osmini finala donio jakog protivnika, portugalsku Benficu. Na papiru Portugalci su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Jasno, biti će to najveći izazov dosad jer Benfica vrijedi 277 milijuna eura po Transfermarktu, a Dinamo 49 milijuna, s time da će vrijednost Modrih sigurno rasti kada se honorira prolaz protiv Viktorije.

Prva utakmica igra se na Maksimiru, stoga se očekuje repriza posjete protiv Viktorije, dakle 25-30 tisuća navijača i paklena atmosfera. Sa Portugalcima se treba “potući” i igrati bez respekta. Bravo dečki!

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Kopirano!