Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo – Betis 1:1

Dinamo nadahnutom igrom nadvisio Betis i izborio osminu finala Konferencijske lige

Zagreb slavi plave junake, Maksimirom odzvanjaju pobjedničke pjesme, zastave plave viju se u zraku jer – Dinamo je u osmini finala Konferencijske lige! Silovitih dvadesetak minuta u prvom dijelu, opsada Betisova gola uz zaglušujući huk s tribina, vratnica Brune Petkovića, potom iznenađujuće vodstvo gostiju, a nakon toga novi naleti plave eskadrile za izjednačenje i veliki prolaz!

Dinamo je prvi put, u svom sedmom pokušaju u povijesti, na europskoj sceni iz natjecanja izbacio španjolskog predstavnika. U uzvratnom dvoboju nokaut faze UEFA Europa konferencijske lige maksimirski su nogometaši protiv Betisa sačuvali prednost od 1:0 iz prvog ogleda iz Seville, u zagrebačkom dvoboju odigrali 1:1 i probili se u osminu finala!

Ždrijeb je na rasporedu u petak u Nyonu, a mogući suparnici bit će raniji pobjednici osam skupina grupne faze: Aston Villa (Engleska), Brugge (Belgija), Fenerbahçe (Turska), Fiorentina (Italija), Lille (Francuska), Maccabi Tel Aviv (Izrael), PAOK (Grčka) i Viktoria Plzeň (Češka). Utakmice su predviđene za 7. i 14. ožujka.

Nakon silovitih Dinamovih naleta ipak je prvo osvanuo pogodak na drugoj stranmi terena. Mladi Assane Diao u 38. je minuti na desnoj strani prihvatio odbijenu loptu, pobjegao čuvarima, primaknuo se gol-aut crti, oštro zavrnuo nisko na prvu vratnicu gdje je vrebao Cedric Bakambu i efektno petom, iza noge, skrenuo loptu u mrežu.

Utakmicu je na početne postavke vratio Takuro Kaneko pogotkom za izjednačenje u 59. minuti, i to nakon novog vala plavih prodora ka suparničkim vratima. Vratar Ivan Nevistić ispucao je loptu, Petković glavom proslijedio na lijevo krilo primijetivši trk Martina Baturine... Mladi je Dinamov vezist proigrao Arbëra Hoxhu, koji je zavrnuo nisku loptu na vrh peterca gdje je u punom naletu bio Kaneko i zakucao u mrežu ta 1:1 i erupciju na tribinama.

Pritiskao je Dinamo gostujuću obranu i ranije, dvadesetak je minuta u prvom dijelu lomio Betisov defenzivni blok, u nekoliko je navrata vještim vezovima, proigravanjima iz prve, klizio kroz suparnički vezni red i kreirao opasne situacije pred vratima.

Baturina je u 18. minuti u jednom takvom naletu izborio prekršaj, Petković potegnuo iz slobodnog udarca s 25 metara pod gredu, ali je vratar Rui Silva paradom izbio u korner. Četiri minute kasnije Baturina je ubacio s desna iz slobodnog udarca, Maxime Bernauer na drugoj vratnici odigrao glavom u sredinu, gosti su nakratko izbili... Na loptu je s desna natrčao Petar Sučić, oštro ubacio, Petković na bližoj vratnici sa šest metara potegnuo iz prve, ali lopta je okrznula vratnicu s vanjske strane

U 27. je minuti Kaneko izborio loptu i pokrenuo napad, u nastavku akcije Baturina podvalio u prostor za Stefana Ristovskog koji je gađao iskosa sa sedam metara, ali pored gola.

Opet je rastrčani Baturina u 67. minuti pokrenuo akciju, Petković s ruba kaznenog prostora vješto proigrao Kaneka koji je snažno potegnuo, ali mu je u zadnji trenutak u blok ušao Marc Roca.

Maksimir je eruptirao i u 77. minuti kad su se mnogi ponadali Dinamovu vodstvu. Švicarski je sudac Urs Schnyder prvo pokazao jedanaesterac nakon klinča Hoxhe i Hectora Bellerina, ali je nakon pregleda VAR-a ipak povukao odluku...

 

Zagreb, 22. veljače 2024.

UEFA Europa konferencijska liga, play-off nokaut faze, uzvrat

Dinamo – Betis 1:1

(prva utakmica: Betis – Dinamo 0:1)

Stadion Maksimir

Dinamo: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković – Sučić (90+4. Halilović), Mišić; Kaneko (75. Špikić), Baturina, Hoxha (86. Kulenović) – Petković

Trener: Sergej Jakirović

Betis: R. Silva – Ruibal (70. R. Sanchez), Riad, Roca, Miranda (79. Pleguezelo) – Cardoso, W. Carvalho; Diao (60. Bellerin), Fekir, Ezzalzouli – Bakambu (46. W. Jose)

Trener: Manuel Pellegrini

Sudac: Urs Schnyder (Švicarska), Gledatelja: 18.082

Strijelci: 0:1 Bakambu (38.), 1:1 Kaneko (59.)

Kopirano!