Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Kryvbas 0:2

Dinamo zaključio inozemni dio priprema, Ukrajinci spretniji u formatu dvaput po 60 minuta

Autor fotografije: Matija Habljak/PIXSELL

Marko Pjaca odigrao je prve minute u svom povrantičkom mandatu u Dinamu, na travnjak su prvi put po završetku Eura, baš kao i sam Pjaca, istrčali Bruno Petković, Martin Baturina i Arbër Hoxha... U kombiniranom sastavu, u osebujnim uvjetima po žestokoj vrućini i proširenom formatu od čak dvaput po 60 minuta, Dinamo je odigrao svoju drugu, ujedno i zadnju utakmicu na austrijsko-slovenskom dijelu priprema. Ukrajinski Kryvbas svladao je plave s 2:0 uz dva brzopotezna gola u razmaku od dvije minute, u 17. i 19. Mala je utjeha što je zagrebačka momčad dvaput pogađala gredu i u nekoliko navrata kreirala velike prilike jedan na jedan protiv vratara...

Trener Sergej Jakirović na polovici je utakmice promijenio kompletnu postavu, ali i sustav igre prebacivši se s četvorice na trojicu u obrambenom redu. Poluvrijeme je, dakle, u ovom slučaju bilo nakon 60 minuta igre.

Na otvaranju utakmice Dinamo je kreirao dopadljivu akciju, bio je to vez u kojem su sudjelovali Pjaca, Petković i Baturina, loptu je dohvatio Petar Sučić, ali suparnički su braniči u zadnji trenutak uspjeli zaustaviti akciju. Kryvbas je poveo nakon polukontre po lijevoj strani, loptu je na rubu kaznenog prostora prihvatio Prince Adu i vještim se driblingom probio do peterca i smjestio je u suprotni donji kut. Dvije minute kasnije Yegor Tverdokhlib spretno je sa 17 metara također zavukao loptu u donji kut.

U 27. je minuti Petković efektnim dubinskim proigravanjem pronašao Sučića koji je gađao s  desna, ali su Ukrajinci izbili pred samom gol-crtom. Na drugoj je strani spašavao i vratar Danijel Zagorac nakon što je ponovno potegnuo opasni Adu.

Josip Mišić u 51. je minuti pokušao silovitim volejem s desna s 25 metara, ali lopta je prohujala uz vratnicu. Na samom izmaku prvih sat vremena igre upravo je Mišić pronašao Arijana Ademija, koji je osvanuo sam na desnoj strani, ali je vratar Andriy Klishchuk uspio odbiti loptu.

Novi vratar Volodymyr Makhankov, koji je uskočio u drugom dijelu, dvaput je u četiri minute zaustavio pokušaje Marka Roga. Štoviše, onaj drugi potez bio je pravo lukavstvo Dinamova vezista. Izveo je slobodan udarac sa 17 metara posve iskosa s desne strane, neočekivano gađao pored živog zida u bliži kut, vratar skrenuo u gredu nakon čega se lopta odbila pred gol-crtu.

Luka Vrbančić spretno je podvalio loptu udesno za Sandra Kulenovića koji je gađao s desetak metara, ali je vratar ipak bekendirao udarac. Opet je pokušao Kulenović desetak minuta kasnije, i opet se ispriječio suparnički čuvar mreže, i to već treći u ovoj utakmici, na vratima je ovaj put bio Bogdan Khoma. U 101. minuti vještim je potezom pokušao Hoxha, gađao je iz poluokreta s desetak metara i pogodio gredu.

 

Lendava, 17. srpnja 2024.

Pripremna utakmica (2x 60 minuta)

Dinamo – Kryvbas 0:2

Igralište NK Nafta

Dinamo; prvih 60 minuta: Zagorac – Ristovski, Theophile, Torrente, Perković – Mišić; Sučić, Ademi, Baturina, Pjaca – Petković; drugih 60 minuta: Filipović – Pierre-Gabriel (92. Ogiwara), Bernauer, Jakirović (110. Zebić) – Mikić, Vrbančić, Pavić, Rog (104. Brodić), Hoxha (110. Horvat) – Kulenović, Brodić (92. Kačavenda)

Trener: Sergej Jakirović

Kryvbas; prvih 60 minuta: Klishchuk – Bandeira, Drambayev, Stetskov, Dibango – Kuzyk, Tverdokhlib, Vakulko, Mykytyshyn – Lunyov, Adu; drugih 60 minuta: Makhankov (92. Khoma) – Poë, Konate, Semenov (92. Vilivald), Snurnitsin – Bizimana, Mateo (92. Prykhodko); Ponedelnik, Khomchenovskiy (92. Ilić), Sosah (104. Oche) - Kozhushko

Trener: Yuriy Vernydub

Strijelci: 0:1 Adu (17.), 0:2 Tverdokhlib (19.)

Kopirano!