Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

komentar

Dinamo želi nastaviti europski pohod

Izboriti mitsko “europsko proljeće” nakon 49 godina sjajan je rezultat, ali kako su se dojmovi slegli, logično je razmišljati i o novom koraku.

Obzirom da su juniori izborili osminu finala nakon prolaza protiv moskovskog Lokomotiva, lijepo bi bilo kada bi im se pridružili i seniori.

Prolaz Viktorije iz Plzena bio bi značajan iz više razloga, to je svima jasno. Osim financijske strane priče, koja nije zanemariva, raste klupski i nacionalni koeficijent, te vrijednost igrača.

Raste i ugled kluba u međunarodnim relacijama, a Maksimir bi se još najmanje jednom napunio do vrha.

Da bi se sve navedeno ostvarilo, treba napraviti pravi rezultat protiv češke momčadi. Rezultat od 1:2 iz prve utakmice uopće nije loš, jer ostavlja mogućnost da se prođe i uz jedan zabijeni pogodak. Drugim riječima, ne kaže se uzalud da “gol u gostima vrijedi duplo”.

U odnosu na prvu utakmicu, momčad je jača za Izeta Hajrovića koji igra u odličnoj formi. Protiv Slavena pokazao je koliko je opasan, a njegova sposobnost šuta izvana otvara sasvim nove napadačke opcije.

Smatram da trener Bjelica neće dirati ostatak veze i napada, stoga bi trebali igrati Ademi, Gojak, Olmo, Oršić i Petković, uz već spomenutog Hajrovića.

Ostaje otvoreno pitanje pozicije desnog beka. Stojanović je suspendiran zbog kartona, a nameću se tri potencijalne opcije, od kojih svaka ima svoje pluseve i minuse. Rrahmani je obrambeno sjajan, napadački ne toliko, a već je dokazao svoju polivalentnost na svim pozicijama, iako je nominalno stoper. Druga opcija je brzi Moharrami koji se nametnuo protiv Slavena, a njemu je pak ofenziva jača točka. Šitum je treća opcija i rekao bih da je on podjednako dobar u oba smjera, a i dokazano kvalitetan izbor na desnom beku, stoga je odluka na treneru.

Česi su tvrda i čvrsta momčad, zabili su u prvoj utakmici dva gola praktički “iz ničega”, dok se Dinamo morao itekako namučiti za svoj gol. Bila su potrebna  vezana genijalna poteza Petkovića i Olma kako bi se probili uporni domaćini.

Vjerujem da Dinamo ima kvalitetu zabiti nekoliko pogodaka na Maksimiru, ali posebna koncentracija treba biti u obrani. I protiv Young Boysa Dinamo je brzo poveo, odlično stajao na terenu, ali su dva brza gola nakon dekoncentracije otela prolaz.

Ono što može ohrabriti sve navijače sigurno su dvije stvari. Prva je da će se igrati u maksimirskom grotlu pred 30 ili više tisuća navijača, a takva kulisa ledi krv u žilama. Svaki napad Dinama biti će popraćen glasnim navijanjem, svaki napad gostiju zvižducima. Nije lako igrati u takvom okruženju i nadamo se da će naši dečki “letiti” po terenu.

Druga stvar koja ohrabruje sigurno je duljina klupe. Dinamo nema na klupi igrače koji su tu da “popune broj”, već dapače, ima raznovrsnu i moćnu klupu. Lovro Majer mogao bi biti “adut iz rukava” ukoliko utakmica ne bude išla u željenom smjeru. Konačno je zdrav, a talent i znanje nikada nisu bili upitni. Desetka na leđima, mekana ljevica, pregled igre, smisao za kombinatoriku – sve to Majer ima.

Osim njega tu je pakleni dribler Marin, odlični i učinkoviti Andrić, brzi Antiemwen, polivalentni Moro itd.

Drugim riječima, kvalitete ima na pretek, a nadamo se da će se sve kockice posložiti i da će Dinamo još produžiti svoj europski put.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Kopirano!