Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Svečanost za kraj godine

Dodjela donacija iz kampanje "Fair play na tribinama"

Za kraj uspješne 2019. godine te uoči nadolazećih blagdana, GNK Dinamo održao je u ponedjeljak, 23. prosinca na Trgu bana Jelčića dodjelu čekova s donacijama za odabrane udruge iz prvog dijela kampanje "Fair play na tribinama".


Kako je sve krenulo?

GNK Dinamo donio je odluku o pokretanju kampanje ''Fair play na tribinama'' u sklopu koje izdvaja određena novčana sredstva.

Nakon svake službene utakmice u kojoj Dinamo nije kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub izdvaja određeni novčani iznos. Za svaku domaću i gostujuću utakmicu HT Prve Lige i Hrvatskog kupa to je 10 tisuća kuna, dok se za pojedinu UEFA domaću i gostujuću utakmicu bez kazne izdvaja 5 tisuća eura.

U prvom dijelu sezone nakon svih odigranih utakmica iznos koji će klub izdvojiti za kampanju Fair play na tribinama iznosi 218 tisuća kuna!

Dinamo i ovim putem zahvaljuje svim navijačima koji su korektnim i pozitivnim navijanjem doprinijeli uspjehu kampanje.


Zbog čega je akcija pokrenuta?

GNK Dinamo u sezoni 2018/19. platio je ukupno 311.000,00 eura kazne UEFA-i za 11 utakmica, a upravo je to sezona u kojoj je plaćen najveći iznos kazni u povijesti kluba. Upravo je to bio razlog za pokretanje ove kampanje čiji je cilj stvoriti sigurnije ozračje na nogometnim utakmicama, smanjiti i prevenirati upotrebu pirotehnike, rasizma i diskriminacije, ali i smanjiti novčane iznose kazni te umjesto plaćanja kazni novac dati onima kojima je to najpotrebnije.

Dinamo je klub koji svojim radom, stavovima i aktivnostima ulaže velike napore u promociju životnih i sportskih vrijednosti te se intenzivno zalaže za jednakost i poštivanje različitosti. Osim što se hrvatski prvak zalaže za ispravne oblike navijanja i promovira stav da pirotehnici, nasilju, rasizmu i diskriminaciji nije mjesto niti u nogometu niti u društvu, jednako tako proaktivno se već niz godina bavi promocijom pozitivnih i društveno prihvatljivih oblika ponašanja.


NATJEČAJ

Kako je bilo najavljeno na početku kampanje, u prosincu je bio aktivan Natječaj za dodjelu financijskih sredstava. Na Natječaj su se mogle prijaviti udruge programima ili projektima usmjerenima na djecu, mlade, socijalno osjetljive skupine; beskućnike i žrtve diskriminacije na osnovi rase, i to iz područja ljudskih prava (suzbijanje rasne diskriminacije, zaštita prava djece i mladih, zaštita prava beskućnika) te obrazovanje djece i mladih (potpora obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama).

POVJERENSTVO I ODABIR

U skladu s uvjetima Natječaja za dodjelu financijskih sredstava (donaciju) iz kampanje ''Fair play na tribinama'' zaprimljeno je ukupno 15 prijava, a komisija za odabir izabrala je projekte 7 udruga koje su udovoljile propisanim uvjetima te koje će biti financirane iz natječajnog fonda. Udruge kojima će biti dodijeljene donacije obvezne su podnijeti izvješće o provedbi programa/projekta najkasnije do 28. veljače 2021. godine.

Donacije su na dodjeli na pozornici pokraj adventske kućice "Dinamova čarolija" predali u ime Građanskog nogometnog kluba Dinamo predsjednik kluba Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras, član Izvršnog odbora Vladimir Gašparović te igrači prve momčadi Joško Gvardiol i Sandro Kulenović, a u ime Hrvatskog Crvenog križa Tomislav Marjanović i Badi Hadad.


Udruge koje su izabrane za dodjelu novčanih sredstava u prvom dijelu kampanje ove sezone:

1. Isusovačka služba za izbjeglice u Republici Hrvatskoj

2. Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce

3. Udruga Maštara

4. Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići

5. Hrvatski savez slijepih

6. Udruga Ozana

7. Udruga Sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj / Konferencija Sv. Luise de Marillac u Zagrebu

 

Kopirano!