Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

komentar

Dominantan ulazak u proljetni dio sezone

Autor fotografije: Matija Habljak/PIXSELL

Ako bi se prije utakmice sa Rudešom razmišljalo o nekakvom idealnom scenariju, bila bi to sigurno visoka pobjeda. No čak sedam postignutih golova nadmašilo je i najoptimističnije prognoze i to samo pokazuje koliko je Dinamo trenutno jak. Ne samo da je zadržan momentum iz jesenskog dijela, već bih rekao da momčad djeluje još jače. Osim samih golova, zanimljivo je promotriti načinu na koji su postignuti.

Kod prvog gola sjajno kombiniraju Oršić i Leovac na krilu i nakon što su duplim pasom izbacili obranu, Leovac ubacuje u petarac. Tamo Hajrović zabija loptu u mrežu, ali je zanimljivo promotriti da je i Petković bio u završnici iste akcije, ali je malo kasnio, no pohvalno je da se toliko igrača nalazi u gol prilici.

Dugi gol i opet strašna kombinatorika Petkovića i Oršića, lopta naposljetku dolazi do Gojaka i odbija se do Hajrovića koji zabija škaricama. Treći gol opet je akcija kao iz udžbenika, ali ovaj put sa desne strane. Dilaver daje za Gojaka, on na krilu pronalazi Stojanovića koji opet ubacuje u peterac gdje Petković zabija.

Nakon što je Rudeš smanjio, opet je sijevnula sjajna akcija. Stojanović daje za Moru na krilu, ovaj lijepo prolazi braniča i onda na povratnoj lopti nalazi Gojaka koji zakucava loptu pod gredu. Tu ponovno apostrofiram broj igrača koji se našao  završnici te akcije. Petković je bio na prvoj, Oršić na drugoj stativi, a Gojak je dolazio iz drugog plana. U takvoj situaciji obrana je praktički nemoćna jer se to gotovo ne može braniti.

Nastavak susreta ponudio je jednaku razigranosti i efikasnost. Moro sa desna pronalazi Gojaka lijevom nogom na drugoj stativi, ovaj vraća glavom u peterac, a Oršić potvrđuje iz blizine. Novi gol Oršića opet je uslijedio nakon brze akcije. Odigrao je dupli pas sa Petkovićem koji mu je petom ostavio loptu, zatim je fingirao da će vratiti loptu Petkoviću, no sam je završio akciju. Konačno, i zadnja akcija bila je u sličnom tonu. Opet Petković daje petom Gojaku na lijevoj strani, on vanjskom mijenja stranu i daje Hajroviću, prvi udarac je obranjen, ali odbijenu loptu opet prima Petković, daje Oršiću koji odmjerenim udarcem zabija svoj treći pogodak.

Do kraja Rudeš je samo uspio ublažiti poraz preko Štrkalja koji je bio dvostruki strijelac.

Nakon ovakvog “uraganskog“ otvaranja proljetne sezone neke stvari su jasnije. Prvo, na pripremama se jako dobro radilo, a iako su to naslućivale i prijateljske utakmice u Beleku, prava stvar je ipak prava stvar.

Drugo, bez obzira na to što je nedostajalo nekoliko važnih igrača koji obično igraju u prvih 11 (Teophile, Olmo, Gavranović), momčad je djelovala ubojito.

Treće i najvažnije, efikasnost je bila na visokoj razini i ukoliko Dinamo nastavi biti ovako efikasan, svi se moraju bojati.

Momčad koju vodi Nenad Bjelica odlikuje se čvrstim blokom i opasnim kontrama kada igraju protiv jakog suparnika, ali je sada očito da mogu u valovima napadati protiv nešto slabijeg protivnika, a to je iznimno bitno. Kada se na sve nadoda činjenica da su uspjeli debitirati Antiemwen i Andrić kao najnovija pojačanja, jasno je da je start odrađen za čistu desetku.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Kopirano!