Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Slavljenik

Doseg za duboki naklon i pljesak: kapetan Ademi upisao svoj 400. službeni nastup za Dinamo

Dulje od 14 godina, čak 22 osvojena trofeja, uvjerljivi rekorder po broju europskih nastupa za maksimirski klub... Dinamov znameniti kapetan, vođa i jedan od glavnih motora plavih u zadnjih gotovo desetljeće i pol, Arijan Ademi, ove je subote u Varaždinu potpisao dojmljiv jubilej: odigrao je svoju 400. službenu utakmicu za Dinamo!

Ademi je ovim dosegom zaslužio poseban naklon i pljesak, ovime je i dodatno podebljao svoje ime u Dinamovu zlatnom povijesnom timelineu.

Na vrhu se i dalje vijori apsolutni rekorder, proslavljeni plavi vratar Dražen Ladić, s 468 službenih nastupa, a prvi Ademijev „pratitelj“ je nekadašnji blistavi branič Mladen Ramljak koji je maksimirsku epizodu zaključio s 337 utakmica.

Ademi je u cijelom tom opusu postigao 43 pogotka od čega 13 u Europi, 23 u nacionalnom prvenstvu i sedam u Kupu. Štoviše, s tih 13 golova u Uefinim dvobojima dijeli peto mjesto na ljestvici najboljih Dinamovih strijelaca u europskim utakmicama.

Tih dojmljivih 400 nastupa Ademi je podijelio na četiri različita natjecanja: apsolutni je klupski rekorder sa 104 utakmice u europskim natjecanjima, u HNL-u je upisao 255 nastupa, a uz to i 37 u Kupu i 4 u Superkupu. Ademi je, dakako, s 22 osvojena pokala i najtrofejniji igrač u Dinamovoj povijesti osvojivši 12 naslova prvaka, 6 pokala pobjednika Kupa i četiri Superkupa.

U Maksimiru je gotovo desetljeće i pol, od ljeta 2010. godine, s kratkotrajnim izbavinjima: odlaskom na posudbu u Lokomotivu gdje je igrao na proljeće 2012., dvogodišnjom Uefinom suspenzijom od listopada 2015. do listopada 2017. i nastupima za kineski Beijing Guoan od ožujka do rujna 2023.

U tom je opusu pet puta sudjelovao u Ligi prvaka, šest puta u skupini Europa lige, pri čemu je triput dočekao i proljetni dio kalendara u europskim nadmetanjima dohvativši i četvrtfinale Europa lige na proljeće 2021. uz povijesnu poslasticu protiv Tottenhama.

U plavom je dresu čak odigrao i jednu utakmicu u Trećoj HNL kad je uskočio kao pomoć Dinamu II u prvoj sezoni po formiranju drugog sastava. Ovu utakmicu, dakako, nismo uključili u statistiku Ademijevih 400 nastupa u prvoj momčadi.

Kapetane, duboki naklon na dojmljivom jubileju, veliki pljesak i zahvala na sjajnim rezultatima, silnoj energiji, emociji i želimo ti još puno uspjeha u dresu najdražeg kluba.

 

Kopirano!