Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Rastanak

Dragi Fran, velika hvala na svemu i sretno u nastavku karijere

Kako li je samo kulerski, uvjerljivo, bez trunke treme, sigurno i silovito zakucao loptu s bijele točke u mrežu u iznimno osjetljivom i važnom trenutku za cijelu momčad. Iako je igrao samo u proljetnom dijelu sezone, Fran Brodić jedan je od važnih potpisnika Dinamove dvostruke krune, a ovaj njegov gol iz jedanaesterca u petoj minuti sučeve nadoknade vremena u maksimirskom derbiju protiv Rijeke lansirao je plave ka pobjedi i zagrijao motore na letu prema naslovu. Naš popularni napadač ovoga je petka zaključio svoju maksimirsku epizodu, a već u srijedu, nakon što kompletira drugi dio liječničkog pregleda, i službeno će postati novi igrač mađarskog Ujpesta.

Brodić je u toj proljetnoj polusezoni na Dinamovu putu do dvostruke krune ugradio 13 nastupa uz sedam pogodaka i dvije asistencije, a dodamo li i prethodni mandat iz tinejdžerskih dana upisao je 20 utakmica i devet pogodaka. Uključimo li, pak, i prijateljske dvoboje brojka se penje na 39 nastupa i 14 golova.

Njegovim pobjedničkim pogotkom s bijele točke u završnim sekundama okršaja protiv Riječana plavi su se primaknuli tada vodećoj Rijeci na tri, a drugoplasiranom Hajduku na dva boda zaostatka uz utakmicu manje. Bila je to svojevrsna lansirna rampa prema naslovu prvaka... Štoviše, već je u svom sljedećem izlasku na teren, u četvrtfinalu Kupa protiv Gorice, također u Maksimiru, uveo utakmicu u mirne vode zabivši silovitim drop-kickom drugi gol plavih u pobjedi 4-0.

Brodić je nekadašnji Dinamov junior i najmlađi debitant u klupskoj povijesti. Prve je nogometne korake načinio u Kustošiji, ubrzo potom prešao u NK Zagreb dok je u Dinamovu školu došao 2011. s 14 godina. Već je u siječnju 2013. bio s prvom momčadi na pripremama u Antalyji, a u travnju iste godine i debitirao u službenoj utakmici u maksimirskoj pobjedi protiv Intera iz Zaprešića s 2:0 zamijenivši Marcela Brozovića. Brodić je u tom trenutku postao najmlađi debitant u klupskoj povijesti nastupivši sa samo 16 godina, tri mjeseca i sedam dana.

Zanimljivo je, primjerice, da je u smiraju ove sezone, na gostovanju kod Slavena Belupa, zaigrao daroviti branič Leon Jakirović debitiravši s navršenih tek 16 godina, četiri mjeseca i dva dana. Time, eto, ipak nije bio najmlađi debitant, a klupski rekorder u toj kategoriji – Brodić – također je nastupio tom prilikom u Koprivnici.

Brodić je iz Dinama otišao u kolovozu 2014. sa samo 17 godina potpisavši za belgijski Brugge nakon čega su ga zakočile brojne ozljede. a nakon šest godina provedenih u Belgiji i Italiji  vratio se ujesen 2020. u hrvatski nogomet, prvo u Kustošiju u drugoj ligi, a potom i u Prvoj HNL gdje je od ljeta 2021. igrao za Goricu, a od siječnja 2022. za Varaždin. Za Dinamo je potpisao početkom rujna prošle godine, do zime igrao na posudbi u Varaždinu, a potom uskočio u maksimirsku momčad i pomogao joj prokrčiti put do dvostruke krune.

Dragi Fran, od srca hvala na svemu, želimo ti svu sreću u nastavku tvog nogometnog i životnog puta.

Kopirano!