Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Odlazak

Dragi Ljubo, od srca ti hvala i sretno

Bio je u izvorištu akcije za povijesni pogodak protiv Chelseaja, zabio je i Salzburgu za novi bod u Ligi prvaka, izmamio pljesak fair-play potezom priznavši sucu da ga suparnik nije zaustavio prekršajem za jedanaesterac, zabio je drugi Dinamov gol za povećanje vodstva i produljenje nade u Ateni, asistirao za dvije iznimno važne pobjede jesenas protiv Lokomotive i Osijeka u zadnjim sekundama.. Mnoštvo je sekvenci koje ćemo pamtiti iz njegova maksimirskog opusa. Miljenik navijača, ali i suigrača, naš Robert Ljubičić, završio je svoju epizodu u Dinamu i karijeru će nastaviti u grčkom AEK-u.

Iz Maksimira odlazi s tri osvojena trofeja od čega je jedan naslov prvaka i dva Superkupa. Odigrao je 78 utakmica, postigao šest pogodaka uz devet asistencija i dva izborena 11-erca. Proširimo li statistiku i na prijateljske utakmice, ukupna brojka penje se na 95 nastupa i osam golova.

Zagrebačka ga je publika imala priliku upoznati još ujesen 2021. godine kad je s bečkim Rapidom gostovao u skupini Europa lige. Prvo je Rapid na svom terenu pobijedio s 2:1, a potom Zagrepčani uzvratili slavivši s 3:1 kod kuće. Ljubičić je tada igrao u sredini veznog reda. U Dinamu je, spletom okolnosti i silom (ne)prilika, preuzeo ulogu lijevoga beka u koju je uskočio zahvaljujući svojoj igračkoj svestranosti i želji da se podredi momčadi i pomogne suigračima.

Tako je, primjerice, u početnoj postavi češće osvanuo na lijevoj strani obrambenog reda nego u vezi. Već je na svojoj premijernoj utakmici po dolasku u Maksimir u ljeto 2022. godine osvojio trofej – zaigrao je u dvoboju za SuperSport Superkup u kojem su svladali Hajduk boljim izvođenjem jedanaesterca pri čemu je Ljubičić bio jedan od uspješnih izvođača udaraca s bijele točke.

Među najsvjetlijim trenucima svakako je pobjeda protiv Chelseaja na startu grupne faze Lige prvaka. Upravo je Ljubičić pokrenuo akciju za jedini pogodak na utakmici, u svom je kaznenom prostoru na lijevoj strani presjekao ubačenu loptu, vješto ju primirio pa ljevicom poslao visoko prema Bruni Petkoviću koji ju je, leđima okrenut suparničkom golu i s čuvarem za vratom, snažnim trzajem poslao ka lijevom krilu gdje je u punom trku nadirao Mislav Oršić uz maestralni završetak za 1:0. Kasnije je Ljubičić u zagrebačkoj utakmici protiv Salzburga, također u skupni Lige prvaka, natrčao na odbijenu loptu, silovito potegnuo ljevicom s 18 metara za konačnih 1:1.

Maksimir pamti i njegov fair-play potez iz prošle sezone kad je, protiv Osijeka u Zagrebu, dohvatio loptu i pao u klinču sa suparničkim braničem. Sudac je prvotno označio kazneni udarac, ali mu je sam Ljubičić odmah sugerirao da bi to bilo prestrogo. Djelitelj pravde prihvatio je njegovu sugestiju.. Bilo je to pri rezultatu 1:1, a tako je ostalo i do kraja.

Sudjelovao je, primjerice, u maestralnoj akciji jesenas u uzvratu 3. pretkola Lige prvaka u gostima protiv AEK-a. Grci su u prvom dvoboju u Zagrebu pobijedili s 2:1, a upravo je Ljubičić pogotkom u Ateni doveo Dinamo nadomak play-offa. S desne je strane proslijedio efektnu paralelu ulijevo Petkoviću, on lucidno poslao dubinsku između trojice braniča gdje je utrčao Ljubičić i s vrha peterca efektno zabio drugi Dinamov gol.

Plavi ipak nisu izdržali, Grci su smanjili, a duboko u sučevoj nadoknadi vremena i izjednačili, i to tako što se lopta odbila od domaćeg napadača u Ljubičićevu ruku udaljenu tek nekoliko centimetara, i to u skoku. Sucu je to bilo dovoljno za kazneni udarac kojeg su domaći potom pretvorili u izjednačenje.

Pamtimo i vještu asistenciju Luki Ivanušecu za konačnih 3:1 protiv Sparte u Zagrebu u prvoj utakmici play-offa Europa lige, ali i propuštenu Ljubičićevu priliku u uzvratu u Pragu gdje su Česi preokretom ipak prošli dalje.

Jesenas je potpisao i dvije iznimno važne asistencije za dvije pobjede, obje s 2:1, u zadnjim sekundama utakmice, prvo Takuru Kaneku za preokret protiv Lokomotive, a kasnije i Gabrielu Vidoviću za sva tri boda protiv Osijeka.

Kako god, Ljubičić postaje peti igrač koji je u karijeri nastupao i za AEK i za Dinamo. Prethodna četvorica su Rajko Janjanin, Zoran Slišković, Dino Drpić i Domagoj Vida, a u tom su društvu i dvojica trenera koji su sjedili na klupi obaju klubova – Miroslav Mirko Kokotović i Zlatko Čajkovski.

Dragi Ljubo, od srca ti hvala na svemu, tvoj GNK Dinamo želi ti puno sreće u nastavku tvog nogometnog i životnog puta.

 

Kopirano!