Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

UEFA Konferencijska liga

FOTO | Plavi otputovali u Astanu, trener Jakirović: Spremni smo i znamo što trebamo činiti

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamova delegacija otputovala je u utorak u kazahstansku Astanu gdje plave u četvrtak 30. studenog očekuje susret 5. kola UEFA Europa Konferencijske lige protiv Astane. 

Dvoboj se igra u četvrtak u 16:30 sati po srednjeeuropskom vremenu uz izravan prijenos na kanalu Arena Sport 1, a još jednom podsjećamo da će se utakmica igrati bez prisustva gostujućih navijača.

OBAVIJEST ZA NAVIJAČE UOČI UTAKMICE ASTANA - DINAMO

Sutra će momčad Sergeja Jakirovića na Astana Areni odraditi službeni trening i posljednje pripreme uoči utakmice, a prije polijetanja iz Zračne luke Franjo Tuđman trener je najavio utakmicu.

– Imamo dobru atmosferu, dečki su također dobri, radni, a sigurno je i da nam subotnja pobjeda u derbiju puno znači. Svladali smo Osijek u dobroj utakmici koja je na kraju otišla na našu stranu. Do Astane je dalek put, šest sati leta, ali svakako moramo biti maksimalno spremni za ono što nas čeka, moramo se od prve sekunde postaviti tako da idemo na pobjedu. Samo nam pobjeda donosi ono što želimo, a to je da u zadnjem kolu protiv kosovskog Ballkanija u Zagrebu sami odlučujemo o sebi i prolazu dalje – istaknuo je trener Jakirović.

Najavu trenera Jakirovića pogledajte OVDJE

Pred Dinamom je, dakle, imperativ pobjede?

– U Dinamu je u svakoj utakmici imperativ, svi očekuju da igramo dobro i pobjeđujemo. Jasno nam je što trebamo raditi, dobro je što odlučujemo sami o sebi na terenu. Budemo li dobri, možemo uzeti tri boda.

Tko je sve izvan pogona uoči ove utakmice?

– Zdravstveni karton je dobar iako imamo malo problema s virozom. Dini Periću je bolje i ide s nama. Maxime Bernauer je u ponedjeljak navečer bio upitan, ali i on ide s nama jer imamo dva dana do utakmice. Josip Drmić otići će na pregled u Njemačku zbog problema s koljenom. Ako se sad odluči na čišćenje koljena, imao bi potom više vremena za oporavak.

Veliki dobitak za momčad je povratak Brune Petkovića koji je gotovo dva mjeseca izbivao zbog ozljede.

– Njegov povratak nam jako puno znači, a vidite to i po reakcijama i izjavama njegovih suigrača. Znaju oni s kim treniraju i sve je nekako drukčije kad je Petković na terenu, tada su i svi ostali bolji. Drago mi je što je ostao s nama. Ozljeda je sad iza njega, nadam se da će se i u ostalim utakmicama “puniti” i biti u još boljoj formi. To nam puno znači.

U zadnje se vrijeme znalo dogoditi da željeni rezultat izostane i u utakmicama u kojima je Dinamo osjetno dominantan. No, pobjeda protiv Osijeka maknula je psihološki teret s igrača.

– Svakako je psihološki lakše, ali svaka utakmica nosi svoj izazov. Volio bih da napokon iz prvog, drugog udarca postignemo pogodak. Odmah se sjetim utakmice u Varaždinu u kojoj je na kraju bilo 1:1, a u startu smo stvarali prilike i sve je moglo odmah otići na našu stranu. Ali, takva nam je ova polusezona... Moramo svi biti bolji, počevši od mene do moje momčadi, trebamo izvlačiti pouke iz utakmica u kojima nismo realizirali prilike i u kojima smo bili dobri, ali bi nas neka “rupa” koštala željenog rezultata. Trebamo gledati pozitivno i nadati se da će biti bolje – zaključio je trener Jakirović.

 

Ovo je popis igrača koje je trener Jakirović poveo u Astanu:

Ivan Nevistić
Danijel Zagorac
Sadegh Moharrami
Stefan Ristovski
Luka Menalo
Maxime Bernauer
Dino Perić
Boško Šutalo
Robert Ljubičić
Mauro Perković
Josip Mišić
Tibor Halilović
Marko Bulat
Petar Sučić
Martin Baturina
Takuro Kaneko
Antonio Marin
Dario Špikić
Gabriel Rukavina
Gabriel Vidović
Bruno Petković
Mahir Emreli
Sandro Kulenović

 

U nastavku pogledajte fotogaleriju odlaska plavih u Astanu.

Kopirano!