Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Latvija - Hrvatska 0:2

Hrvatska nadomak Euru, Baturina debitirao za reprezentaciju

Autor fotografije: Ansis Ventins /PIXSELL

Ponovno je ”kotač sudbine vraćen unatrag”, ponovno hrvatska reprezentacija odlučuje sama o sebi, samo jedna pobjeda dijeli je od izravnog plasmana na Europsko prvenstvo. Takav je rasplet ove subotnje nogometne večeri u kojoj su vatreni pobijedili Latviju u Rigi s 2:0, a njihov glavni konkurent, Wales, nije uspio osvojiti sva tri boda u gostima u Armeniji. To znači da momčad izbornika Zlatka Dalića ima odškrinuta vrata novog velikog natjecanja...

Ove je subote za A reprezentaciju debitirao i mladi Dinamov vezist Martin Baturina koji je u igru ušao u 86. minuti, i to umjesto kapetana Luke Modrića. Ovaj će dvoboj pamtiti još jedan debitant – prve je minute upisao i mladi krilni napadač Rijeke, Marco Pašalić.

Hrvatska će zadnju utakmicu u kvalifikacijskoj skupini odigrati u utorak, 21. studenoga, na maksimirskom stadionu protiv Armenije u 20:45 sati. Računica je jednostavna: Hrvatska bi pobjedom izborila izravan odlazak na Euro. Jedini način da vatreni skliznu na treće mjesto je da Armenija izvuče bod ili tri u Zagrebu, a da pritom Velšani istog dana pobijede Tursku u Cardiffu.

Turci su na vrhu ljestvice sa 16 osvojenih bodova, Hrvati drugi s 13 ispred Velšana s 11. Plasman na završni turnir izborit će po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake skupine. U slučaju jednakog broja bodova odlučuje učinak u međusobnim utakmicama. Ako bi, dakle, u zadnjem kolu Hrvatska remizirala protiv Armenije, a Wales svladao Tursku, drugo bi mjesto pripalo Velšanima zbog boljeg međusobnog omjera. U tom bi slučaju vatreni tražili prolaz na Euro kroz dodatne kvalifikacije.

No, još je otvorena mogućnost prema kojoj bi Hrvatska mogla završiti i na samom vrhu skupine. Za takav bi rasplet u zadnjem kolu trebale pobjede Hrvatske protiv Armenije i Walesa protiv Turske.

Momčad izbornika Dalića povela je u Rigi već u 6. minuti kad je Modrić dugom loptom pronašao Luku Ivanušeca na lijevoj strani, on odigirao kratku povratnu za Lovru Majera koji je osvanuo na bližoj vratnici pa sa sedam metara poslao loptu u gol. Povisio je Andrej Kramarić u 16. minuti nakon što je Josip Stanišić ubacio s desna, a domaći braniči odbili loptu. Na nju je natrčao Kramarić i zakucao u mrežu. Malo je nedostajalo da Marco Pašalić svoju premijeru začini i pogotkom u 90. minuti. Sjajnim ga je dubinskim proigravanjem pronašao Majer, a lopta nakon Pašalićeva udarca pogodila unutarnji dio vratnice, ”plesala” paralelno s gol-crtom i “pobjegla” u stranu.

Na utakmici u Erevanu povela je Armenija u 6. minuti pogotkom Lucasa Zelarayana, a izjednačujući je pogodak za Wales bio autogol Naira Tiknizyana u zadnjim sekundama prvog poluvremena.

Riga, 18. studenoga 2023.

Kvalifikacije za EP, skupina D

Latvija – Hrvatska 0:2

Stadion Skonto

Latvija: Ozols – Savalnieks, Černomordijs, Balodis, Ciganiks – Tobers, Saveljevs; Jaunzems (89. Jurkovskis), J. Ikaunieks, Daškevičs (89. Zelenkovs) – Uldrikis (83. Krollis)

Izbornik: Dainis Kazakevičs

Hrvatska: Livaković – Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol – Modrić (86. Baturina), Brozović; Majer, Kramarić (89. Marco Pašalić), Ivanušec (61. Mario Pašalić) – Budimir

Izbornik: Zlatko Dalić

Sudac: Urs Schnyder (Švicarska)

Strijelci: 0:1 Majer (6.), 0:2 Kramarić (16.)

 

Skupina D, redoslijed: 1. Turska 16 bodova (7 utakmica), 2. Hrvatska 13 (7), 3. Wales 11 (7), 4. Armenija 8 (7), 5. Latvija 3 (8);

Rezultati, subota, 18. studenoga; Riga: Latvija – Hrvatska 0:2, Erevan: Armenija – Wales 1:1: raspored, utorak, 21. studenoga; Zagreb. Hrvatska – Armenija (20:45); Cardiff: Wales – Turska (20:45).

Kopirano!