Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Portugal - Hrvatska 1:2

Hrvatska u Lisabonu do povijesne pobjede nad Portugalom

Autor fotografije: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je i posljednju, generalnu probu pred početak Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj i u Lisabonu ostvarila prvu pobjedu protiv Portugala u povijesti.

Pet dana nakon probe protiv Sjeverne Makedonije na Rujevici i uvjerljivog slavlja 3:0, izabranici Zlatka Dalića osigurali su dodatnu zalihu optimizma pred otvaranje Eura sa Španjolskom i u Lisabonu svladali Portugal rezultatom 2:1. U utakmici je sudjelovao i Dinamov prvotimac Bruno Petković, koji je u igru ušao u 67. minuti, dok je Martin Baturina ovoga puta susret pratio s klupe za pričuve.

Portugalci su susret otvorili pokušavši nametnuti visoki presing na posljednu liniju Vatrenih, no nije dugo trebalo da naš vezni red proigra i uđe u ravnopravnu bitku s domaćinom, a već u uvodnom dijelu utakmice stigla je i rezultatska prednost. Prekršaj nad Mateom Kovačićem u kaznenom prostoru Portugalaca rezultirao je udarcem s bijele točke, a siguran izvođač u 8. minuti bio je kapetan Luka Modrić, pogodivši preciznim prizemnim udarcem za 1:0.

Unatoč dobroj igri i nekoliko sjajnih situacija Vatrenih pred golom domaćina, do poluvremena se rezultat ipak nije mijenjao, a Portugalci su se u egal vratili na samom otvaranju drugog dijela. U 48. minuti Semedo je probio po desnoj strani, prizemno ubacio u peterac gdje je loptu u mrežu skrenuo Diogo Jota.

Ipak, nepunih 10 minuta nakon toga, u 56. minuti, Hrvatska je vratila prednost. Pašalić je sjajno potegnuo iz poluvoleja s dvadesetak metara, Diogo Costa je vršcima prstiju promijenio smjer lopti koja je pogodila gredu, a zatim se odbila na glavu dobro pozicioniranog Ante Budimira koji je zabio za konačnih 2:1.

Podsjetimo, Hrvatska je na Europskom prvenstvu u skupini sa Španjolskom, Albanijom i Italijom, a prvu utakmicu Vatreni će odigrati 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu s početkom u 18:00 sati.

Čestitamo Vatrenima na još jednoj pobjedi!

 

Portugal – Hrvatska 1:2

Estádio Nacional do Jamor (Lisabon)

Portugal: Costa – Dalot (46. Semedo), Dias, Ignacio, Mendes – Fernandes (70. Neto), Palninha, Vitinha (84. Nunes) – Silva, Ramos (46. Jota), Felix (46. Leao)

Izbornik: Roberto Martinez

Hrvatska: Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić (54. Sučić), Brozović (75. Vlašić), Kovačić (75. Ivanušec) – Majer (54. Pašalić), Budimir (67. Petković), Kramarić (54. Perišić)

Izbornik: Zlatko Dalić

Sudac: Harm Osmers (Njemačka)

Strijelci: 0:1 Modrić (pen. 8.), 1:1 Jota (48.), 1:2 Budimir (56.)

Kopirano!