Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Qarabağ - Dinamo 0:2

Impresivni Dinamo nastavlja s pobjedama, plavi deveti put u Ligi prvaka!

Tri gola u prvoj utakmici, greda, vratnica, nedosuđeni kazneni udarac za plave, a sad i nova dva pogotka u gostima! Dinamovi nogometaši maestralnom su izvedbom, taktički mudrom, lucidnom i dovitljivom, posve neutralizirali iznimno neugodnoga suparnika, na travnjaku Bakua slavili s 2:0 u uzvratu play-offa Lige prvaka i u velikom stilu dojurili do europske elite! Plavi su i u uzvratnoj utakmici pobijedili prvaka Azerbajdžana, Qarabağ, i tako deveti put u svojoj povijesti uskočili u Ligu prvaka! Suparnike ćemo saznati na ždrijebu koji je na rasporedu u četvrtak u 18 sati.

Maksimirski strateg Sergej Jakirović postao je sedmi trener koji je uveo plave u nogometnu elitu, prethodno su u tome po dvaput uspjeli Zlatko Cico Kranjčar i Ane Čačić, po jednom Osvaldo Ardiles, Krunoslav Jurčić, Zoran Mamić i Nenad Bjelica. U samoj skupini momčad su još vodili aktualni predsjednik Velimir Zajec koji je i dalje plavi rekorder po broju osvojenih bodova, zatim Marijan Vlak, Željko Sopić i Ivajlo Petev.

Plavi su, dakle, i nakon maksimirskih 3:0 ponovno nadvisili suparnika, i u ovom su novom ogledu sačuvali svoju mrežu, pritom dodali još dva gola, iznenadili postavom u kojoj su junak Marko Pjaca i Takuya Ogiwara osvanuli u ulozi visokih bekova u 3-5-2 formaciji. I ovaj je put, baš kao i u zagrebačkom okršaju, Pjaca prvi pronašao cilj. I to kako! Dinamo je u 32. minuti s nekoliko dopadljivih vezova, duž dijagonale s lijeva na desno, počevši sa svoje polovice, kreirao nezadrživu akciju koju je, nakon završnoga dodavanja Petra Sučića, zaključio Pjaca veličanstvenim silovitim udarcem. Primicao se s lijeve strane ka kaznenom prostoru, tražio poziciju za udarac i potom munjevitim trzajem ljevicom sa 17 metara torpedirao loptu poluvisoko u suprotni kut pri čemu se od vratnice odbila u mrežu,

Štoviše, pirueta kakvu je Pjaca izveo u 63. minuti jedan je od najljepših kadrova ove utakmice. Prihvatio je loptu na sredini terena, žonglerskom se minijaturom okrenuo za 180 stupnjeva, i to takvim manevrom da su zbunjeni čuvari kao omamljeni izgubili orijentaciju.

Priču je zaključio Sučić u 53. minuti tako što je izbezumio obranu koja je sama skrenula loptu u vlastitu mrežu. Maxime Bernauer sa svoje je polovice s dense strane poslao filigransku okomicu ka Sučiću, mladi maksimirski vezist protutnjao je pored pratnje, silovito gađao, vratar Mateusz Kochalski bekendirao loptu, ali samo do svojega desnog beka, gotovo imenjaka, Matheusa Silve od kojeg se, kao u fliperu, katapultirala u mrežu.

Upravo je Matheus Silva u 9. minuti nakon kombinacije s Leandrom Andradeom zavrnuo pred Dinamov gol, Juninho pokušao glavom, ali je lopta je proletjela pred gol-crtom.

Josip Mišić u 21. je minuti presjekao akciju na sredini, proigrao Martina Baturinu koji je, nakon duplog pasa sa Sučićem, gađao s ruba kaznenog prostora, a lopta prohujala uza sami donji kut. S desne je strane, doduše, loptu iščekivao usameljni Sandro Kulenović.

U samoj uvertiri Dinamova prvog gola zaiskrilo je pred vratima Ivana Nevistića. Yassine Benzia na vrhu peterca pokušao je škaricama, bila je to iznimno neugodna situacija, ali lopta mu je izmigoljila za koji milimetar.

Na samome izmaku prvog dijela Juninho je glavom s vrha peterca poslao loptu pored gola.

Bernauer je u 56. minuti, dakle nedugo nakon što je teledirigiranom loptom inicirao drugi Dinamov gol, spašavao svoja vrata. Pravodobno je ušao u blok Benziji u velikoj prrilici za domaće.

U drugom je dijelu spašavao i Nevistić, pokušavali su Abdellah Zoubir i Bählul Mustafazadä... Dvije minute prije kraja neumorna maksimirska osica Sučić vrebao je na suparničkoj polovici, dočekao trenutak nepažnje, zgrabio loptu, krenuo ka vratima, ali ga je sapleo stoper Kevin Medina koji je pritom dobio drugi žuti karton i, dakako, morao napustiti teren.

 

Baku, 28. kolovoza 2024.

Liga prvaka, play-off, uzvrat

Qarabağ – Dinamo 0:2

(prva utakmica: Dinamo – Qarabağ 3:0)

Stadion Tofiq Bahramov

Qarabağ: Kochalski – Matheus Silva (80. Abbas), Mutafazadä, Medina, Cäfärquliyev – Romao, Patrick Andrade (80. Isaev); Leandro Andrade (78. Bayramov), Benzia, Zoubir (87. Keyta) – Juninho (78. Axundzadä)

Trener: Qurban Qurbanov

Dinamo: Nevistić – Pierre-Gabriel (84. Hoxha), Theophile, Mmaee – Pjaca (80. Špikić), Sučić, Mišić, Baturina (66. Rog), Ogiwara (46. Bernauer)  – Kulenović, Petković (66. Cordoba)

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Crveni karton: Medina (Qarabağ, 88., drugi žuti)

Strijelci: 0:1 Pjaca (32.), 0:2 Matheus Silva (53. - autogol)

Kopirano!