Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

komentar

'Kralj škarica' donio nova tri boda

Nije bez razloga trener Bjelica nakon susreta izricao hvalospjeve na račun Brune Petkovića, nego za to postoje opravdani razlozi. Kako kaže stara izreka, u Dinamo je došao na “mala vrata“ iz Bologne i nominalno je bio treći napadač. Iako mu je karijera dotad bila prožeta klubovima iz Serie A i B, nitko nije točno znao što se skriva u tijelu 194 cm visokog i još uvijek vrlo mladog napadača.

Prilikom dolaska u klub o njemu je kružio nadimak da dolazi “hrvatski Ibrahimović“ jer je Petković tehnički izrazito potkovan za tako visokog igrača. Uoči kraja polusezone možemo reći da je njegov angažman bio pun pogodak.

U utakmici protiv Intera ponovno je postigao gol škaricama i time potvrdio novu Dinamovu pobjedu. Nakon onih škarica protiv Lokomotive, ovo je još jedan pogodak postignut na taj način, iako su one protiv Lokomotive ipak nešto teže za izvesti. No, nije Petković bitan samo zbog tog poteza, već i zbog kombinatorike koju posjeduje. On je sjajan “paker“, ima oko za asistenciju i jasno je da se ne radi samo o klasičnom golgeteru. Iza Gavranovića on je sada udarna špica kluba, pogotovo u svjetlu toga da je, također odlični, Budimir ozlijeđen.

Ranije spomenuta utakmica završila je novim rutinskim slavljem Dinama, a zanimljivo da je pobjeda opet ostvarena u kombiniranom sastavu, što pokazuje kakvu širinu Bjelica ima na klupi. Ovaj puta trener se odlučio za polukombiniranu postavu u kojoj je bilo nekoliko prvotimaca, ali i nekoliko igrača s klupe.

Livakovića je zamijenio Zagorac, Teophile i Dilaver nisu igrali, te su umjesto njih igrali Rrahmani i Lešković. Stojanović je bio na svom standardnom mjestu, kao i Leovac, koji je nominalno prvi izbor za lijevog beka.

U sredini Šunjić je zamijenio Ademija, ali je Gojak bio na svom mjestu. Ofenzivu su činili Šitum, Kadzior i Moro, a u napadu je bio Petković.

Utakmica je protjecala bez prevelikih uzbuđenja do 22. minute, a onda se čovjek poznat po asistencijama, Damian Kadzior, upisao u strijelce. Odapeo je loptu sa nekih dvadesetak metara, a ona se od domaćeg igrača Šimunca odbila i prevarila vratara.

Imali su domaći priliku preko Raka nakon toga, ali ja Zagorac bio na mjestu, a u nastavku posao je završio Petković spomenutim škaricama. Stojanović je probio bok i fino centrirao na drugu stativu, a Petković škaricama hvata loptu koja bi ga inače sigurno preletjela. Potez majstora, mora se priznati.

Dinamo je time održao prednost na vrhu i može se u miru spremati za finiš polusezone, sigurno najbolje u novijoj povijesti kluba. Andrlecht i Hajduk dvoboji su koji slijede, a kasnije se može proslaviti i dodatno analizirati ove sjajne rezultate. Jasno, da bi sve proteklo u svečarskom tonu, bilo bi lijepo upisati još dvije pobjede, stoga koncentracija mora biti maksimalna do kraja.

 

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Kopirano!