Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Prisjećanje na SP u Rusiji

Kreće dokumentarni serijal “Junaci  našeg doba”

 

 Sa sjetom smo se ovih dana prisjetili blistavih izvedbi iz 1998. i 2018., ponovno smo uz snimke na HRT-u emotivno proživljavali pohod hrvatske reprezentacije do bronce u Francuskoj i srebra u Rusiji... A, priču ćemo začiniti i ovoga ponedjeljka kad će u produkciji Hrvatske nogometne televizije krenuti dokumentarna serija „Junaci našega doba“ na prvom programu HRT-a. Priča se proteže na pet epizoda po 52 minute i emitirat će se svakog ponedjeljka od 6. travnja do 4. svibnja.

  Serijal je emotivni podsjetnik na sve ono što je prethodilo nastupu u Rusiji i, dakako, prisjećanje na sami turnir. Projekt potpisuje producentska kuća Nogometna promocija na čelu s Ivanom Blažičkom. Važnu su ulogu odradili režiser Zlatko Mijoč i koscenarist Mislav Brcko kao i kadar koji godinama proizvodi program HNTV-a – Mila Horvat, Nenad Petrić, Anđelko Kecman, Saša Marić, Davor Komerički...

  Svojevrsni je impuls cijeloj priči dao francuski L'Equipe čiji je novinar finale najavio zanimljivim naslovom: „Djeca imigranata protiv djece rata“.

   – Vjerujemo da smo u seriji dobili svjedočanstva koja do sada nismo čuli ni vidjeli. Prijavili smo se kao produkcijska kuća na natječaj HRT-a prošle godine i moram se zahvaliti ekipi HRT-a koja je gotovo plebiscitarno podržala projekt – kaže izvršni producent i scenarist Blažičko posebno ističući sjajnu suradnju s urednikom projekta u ime HRT-a, Stjepanom Balogom.

  S ponosom podsjećamo da se i Dinamo nalazi u temeljima najvećega uspjeha u povijesti hrvatske reprezentacije. U osvajanju srebra u Rusiji sudjelovalo je 14 igrača koji su prošli kroz maksimirski klub pri čemu su desetorica i poniknuli u našoj školi. Štoviše, Dinamo je rekorder u povijesti finala svjetskih prvenstava u dvjema kategorijama:

 a) po broju igrača poniklih u vlastitoj nogometnoj školi;

 b) po broju svojih bivših ili sadašnjih igrača.

  Ne postoji klub koji je u ijednom finalu svjetskog prvenstva u povijesti imao više igrača iz vlastite nogometne škole. Isto tako, ne postoji klub koji je u ijednom finalu svjetskoga prvenstva u povijesti imao više svojih bivših ili sadašnjih igrača. Na završnom turniru 2018. u Rusiji je, bilo na terenu ili klupi, sudjelovalo 14 bivših ili sadašnjih Dinamovih igrača: Luka Modrić, Mario Mandžukić, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Marcelo Brozović, Domagoj Vida, Mateo Kovačić, Vedran Ćorluka, Milan Badelj, Andrej Kramarić, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Tin Jedvaj i Dominik Livaković. Desetorica s ovoga popisa prošli su Dinamovu nogometnu školu po Fifinom kriteriju „home-grown player“. Kriterij podrazumijeva igrače koji su u dotičnoj školi proveli najmanje tri godine između svojega 15. i 21. rođendana.

 

Kopirano!