Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Rastanak

Mahire, hvala na svemu i sretno u nastavku karijere

Odigrao je važnu ulogu u krucijalnoj utakmici protiv Bodø/Glimta u play-offu Lige prvaka, potpisao dva vezana gola u Dinamovoj sedmici na Rujevici, pomogao otključati Astanu, zabio važan gol u sučevoj nadoknadi za bod u Varaždinu u delikatnom trenutku u sezoni... To su neke od sekvenci koje ćemo pamtiti iz opusa Mahira Emrelija u maksimirskom klubu. Ovoga su četvrtka Dinamo i Emreli završili suradnju i iskusni napadač iz Azerbajdžana karijeru će nastaviti u novoj sredini.

U Maksimir je došao u veljači 2022. i ostao godinu dana, sve do veljače 2023. kad je otišao na posudbu u turski Konyaspor. Vratio se uoči prošle sezone, odigrao jesenski dio natjecanja, ali prikočila ga je ozljeda na startu zimskih priprema u dvoboju protiv slovenske Rogaške u Maksimiru u siječnju ove godine pa je znatan dio proljetne polusezone proveo izvan pogona. Štoviše, na proljeće je upisao ukupno dva nastupa, i to u zadnja dva prvenstvena kola.

Jedan od njegovih važnijih kadrova u Dinamovu dresu datira iz jeseni 2022. kad je isprovocirao krucijalan gol za ulazak u Ligu prvaka u maksimirskom uzvratu play-offa protiv norveškog Bodø/Glimta koji je imao pogodak prednosti iz prvog dvoboja. Tri minute prije kraja produžetka, pri vodstvu plavih s 2:1, kad su u „zraku već mirisali jedanaesterci“, Emreli je utrčao u kazneni prostor sam pred vratara koji mu je nakratko uspio ući u udarac pri čemu je loptu dohvatio Josip Drmić i u nastavku akcije zabio za 3:1. Dinamo je na kraju slavio čak s 4:1 i izborio grupnu fazu natjecanja.

Zabio je Emreli dvaput i u dojmljivoj pobjedi protiv Rijeke na Rujevici sa 7:2, i to tako što je pogodak potpisao već u prvom dodiru  s loptom po ulasku s klupe, ljevicom s 20-ak metara u suprotni donji kut, da bi potom furioznim prodorom „izronio“ između četvorice braniča, u slalomu izbio sam pred vratara i skrenuo loptu u mrežu za vodstvo 7:1... Protiv Astane je jesenas, primjerice, u jednoj utakmici isprovocirao autogol suparničkog braniča, kasnije u maksimirskom dvoboju izborio kazneni udarac kojeg je Bruno Petković pretvorio u pogodak. Još je, dakako, u svježem sjećanju i Emrelijev gol u četvrtoj minuti sučeve nadoknade vremena jesenas u gostima kod Varaždina za 1:1 i iznimno važan bod u tim trenucima.

U Dinamu je ukupno odigrao 47 utakmica i postigao 10 golova uz šest asistencija i jedan izboreni 11-erac. Statistika bi bila još bolja da mu udarce triput nije zaustavila greda. Dodamo li i prijateljske dvoboje brojka se penje na 56 nastupa i 13 pogodaka. U njegovu je maksimirskom mandatu momčad osvojila tri naslova prvaka, pokal pobjednika Kupa i dva Superkupa.

Dragi Mahire, hvala na svemu i sretno u nastavku tvog nogometnog i životnog puta.

 

Kopirano!