Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Veliki povratak

Marko Pjaca nakon gotovo osam godina ponovno u Dinamu

Među Dinamovim kibicima još uvijek odzvanja jeka njegove emotivne poruke: „Dinamo će vječno biti moj klub, što je i jedino normalno za dečka iz Zagreba. Sanjao sam o tome da budem nogometaš Dinama, uvijek ću navijati za njega i pratiti utakmice.“ Tako je govorio nedugo po odlasku iz Zagreba, nedugo nakon što je s dva pogotka usmjerio Dinamo ka drugom uzastopnom plasmanu u Ligu prvaka i potom u velikom transferu potpisao za Juventus... Samo dva mjeseca kasnije s Torinezima je zaigrao u Ligi prvaka protiv – Dinama u Maksimiru. Sada, osam godina kasnije, ponovno je u najdražem dresu. Nekadašnji plavi wunderkind, miljenik maksimirskih navijača, Marko Pjaca, ponovno je Dinamov igrač. Potpisao višegodišnji ugovor s plavima i tako otvorio svoj ukupno treći mandat u plavom klubu od čega drugi u prvoj momčadi. Pjaca je time zaključio svoju desetomjesečnu epizodu u Rijeci s kojom je bio zahtjevan izazivač Dinamu u prošloj sezoni, kako u prvenstvu tako i u Kupu.

U Maksimir se vraća s navršenih 29 godina, s ponovno izborenim statusom hrvatskog reprezentativca i osnažit će Dinamov ofenzivni arsenal...

Kao rođeni Zagrepčanin prve je nogometne korake načinio podno maksimirskih svodova gdje je došao još kao devetogodišnji dječak da bi pet godina kasnije, s navršenih 14, krenuo okolnim zagrebačkim četvrtima, prvo u niželigašu ZET-u, a potom u Lokomotivi gdje je prošao kadetski i juniorski staž i uskočio u seniorski nogomet. Blistave izvedbe u dvjema punim sezonama među lokosima vratile su ga u Maksimir na velika vrata.

Bio je jedan od ključara sjajne momčadi koja je potpisala dvije dvostruke krune, dakle i prvenstvo i Kup 2015. i 2016. godine, a uza sve to i plasman u grupnu fazu Europa lige, a potom i u skupinu Lige prvaka.

Štoviše, prevrtimo li snimku devet godina unazad i izvučemo kadrove s nezaboravne utakmice protiv norveškog Moldea u 3. pretkolu Lige prvaka iz jeseni 2015. primijetit ćemo trojicu ključnih aktera koji su suigrači bili tada, a bit će i – sad. Dinamo je, nakon maksimirskih 1:1, vodio u uzvratu u Norveškoj čak s 3:0, a mrežu su redom tresli Marko Pjaca, Arijan Ademi i Marko Rog. Za 3:0 u 22. minuti... Na kraju je bilo 3:3 u hektičnoj utakmici u kojoj su domaći iskoristili jedan, a propustili realizirati čak dva jedanaesterca. Pjaca je potpisao prvi, a pokrenuo akciju za treći Dinamov gol... U play-offu su preskočili albanski Skënderbeu, a potom  u znamenitom dvoboju u Ligi prvaka svladali Arsenal u Maksimiru s 2:1...

Sezonu kasnije upravo je Pjaca u 2. pretkolu Lige prvaka u dvobojma protiv skopskog Vardara uveo utakmicu u mirne vode. Zabio je dva gola, mahnuo publici i – napustio Maksimir. Bio je to njegov zadnji nastup u plavom dresu. Dinamo je svladao Vardar s 3:2 pa se, uz pobjedu s 2:1 u prvom dvoboju u gostima, rezultatski uvjerljivo plasirao u sljedeći krug. Pjaca je dvaput zabio s bijele točke, oba puta za izjednačenje, prvo za 1:1, a potom i za 2:2. U nastavku natjecanja Dinamo je ponovno izborio plasman u grupnu fazu, ali Pjaca je karijeru u nastavio u Juventusu. Pritom se ždrijeb malo i poigrao s akterima jer samo dva mjeseca kasnije Pjaca je s Torinezima, u tandemu s Marijem Mandžukićem, zaigrao protiv Dinama u Maksimiru u Ligi prvaka. Plave je tada s klupe vodio Pjacin donedavni trener u Rijeci, Željko Sopić.U ovih osam godina karijera mu je bila isprepletena dojmljivim rezultatima, ponajprije osvajanjem srebra s vatrenima na Svjetskom prvenstvu, ali i poteškoćama s ozljedama koje su ga prikočile baš kad je bio u punom zamahu.

Teška ozljeda ligamenata u prijateljskoj utakmici na lošem terenu u gostima protiv Estonije u ožujku 2017. odvojila ga je od nogometa punih osam mjeseci. Sličnu je ozljedu pretrpio i u ožujku 2019. dok je bio na posudbi u Fiorentini,  ali ovaj put na drugoj nozi... Vratio se nakon gotovo devet mjeseci. Igrao je na posudbama za Schalke, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i Empoli sve dok u rujnu prošle godine nije potpisao za Rijeku.

U svom je prethodnom mandatu u prvoj momčadi plavih odigrao 92 službene utakmice i postigao  28 pogodaka.

Uvijek su ga krasili sjajan dribling, prodornost, čvrstina u duelima, precizan udarac... U sjećanju su brojne sekvence iz njegova bogatog igračkog repertoara kao, primjerice, hat-trick u završnom dvoboju skupine Europa lige u pobjedi protiv Celtica s 4:3 u Zagrebu ujesen 2014. kad je efektnim driblinzima njihao braniče i parao mrežu iz različitih kuteva...

Što je Marko poručio u velikom intervjuu nakon povratka u Dinamo, pogledajte u nastavku.

Drago Marko, dobro nam došao natrag u Dinamo!

Kopirano!