Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Komentar

Momčad je odlično pokrivena, no uvijek treba težiti napretku

Autor fotografije: Pixsell/Luka Stanzl

Dugo vremena Dinamo nije bio u ovako komfornoj situaciji. Klub odlično funkcionira na svim razinama, pa je red pobrinuti se da tako i ostane. Naravno, uvijek treba težiti poboljšanju, a zimska pauza idealno je vrijeme za analizu. Stranim klubovima Dinamo je oduvijek bio primamljiv kao mjesto za dobru i provjerenu kupovinu. Jasno, ugled koji klub ima u europskim okvirima takav je da se nitko ne smije na vratima pojaviti sa nekom niskom ponudom.

Dok Dinamo prodaje igrače za 15 milijuna eura u Premiership (Benković) ili ranije Pjacu, za 23 milijuna u Serie A, drugi domaći klubovi o tome mogu samo sanjati. Čak se i igrači iz drugog ili čak trećeg plana prodaju za nekih pet-šest ili dva-tri milijuna eura, što je dokaz koliko klub dobro radi.

Nije tajna da je Olmo jedan od igrača koji je najviše na cijeni, ali ukoliko neki klub njega misli dovesti mora zaista dati ponudu koja “izuva iz cipela“. Olmo je ključni ofenzivac momčadi Nenada Bjelice i jasno je da samo nemoralna pouda može nagnati klub da ga proda. Praktički je ista situacija sa Gojakom koji je puno napredovao pod aktualnim trenerom, čak bih rekao, uz Petkovića, i najviše od svih.

Što se obrane tiče, situacija na stoperskim pozicijama doista je dobra, pogotovo ako je prvi stoperski par (TeophileDilaver) spreman. Osim njih tu su još Rrahmani, Perić i Lešković, stoga su mogućnosti za kombiniranje velike. Na bekovskim pozicijama situacija je solidna, ali mogla bi biti i bolja. Leovac i Stojanović kao prvi izbori igraju korektno, ali vidjeli smo da je, u nedostatku Leovca, Rrahmani pokrivao to mjesto, iako je on nominalno stoper. Srećom, pa je bio vrlo dobar u toj neprirodnoj ulozi.

Na desnoj strani beka bi mogao odigrati i Šitum, a Iranac Moharrami dosada je dobivao prilike samo u HNL-u i još prolazi fazu prilagodbe.

U veznom redu Šunjić je prirodna alternativa za Ademija, ali protiv jakog suparnika nekada njih dvojica mogu i zajedno igrati, ovisno radi li se o taktici 4-3-3 ili 4-2-3-1.

Što se ofenzivnog dijela igre tiče, rekao bih da je tu situacija najbolja. Prvi izbori su Oršić i Hajrović, drugi Šitum i Kadzior, a u trećem ešalonu tu je Menalo. Jasno, Olmo u slučaju potrebe može pokriti obje krilne pozicije bez problema. I u samoj špici situacija je dobra, jer iako je Gavranović prvi napadač, Petković i Budimir tu su kao alternative. Budimir se ozlijedio, pa je iskočio Petković koji je sve začinio sa nekoliko zaista spektakularnih poteza.

Bitno je reći da su sva trojica potpuno suprotni tipovi igrača. Gavranović je klasični predator u kaznenom prostoru ili kako Englezi kažu “fox in the box“, Budimir je sidrun staroga kova, fizički dominantan, jak u igri glavom i konkretan u realizaciji. Petković je nekakav miks stilova. Posjeduje visinu i snagu sličnu Budimirovoj, ali je tehnički jači i više sklon razigravanju suigrača. Nema ubojiti instinkt Gavranovića, ali ima strašnu kombinatoriku i razne atraktivne poteze poput proigravanja petom ili zabijanja škaricama.

Iz svega navedenog jasno je da Dinamo bez problema može u istom sastavu nastaviti natjecanje na proljeće, jer su sve pozicije pokrivene, a ukoliko dođe neko pojačanje, ono mora biti ono najviše klase.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Kopirano!