Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Celje 2:0

Nova Dinamova pobjeda, debitirao Arbër Hoxha

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL

Nastavljen pobjednički niz u novoj godini, izvedba s dopadljivim potezima uz dašak nogometnog šmeka i šarma... U takvom je ozračju Dinamo nastavio pripreme za proljetnu polusezonu, u svom trećem nastupu u (n)ovoj godini maksimirski su nogometaši upisali i treću pobjedu, ovaj put protiv Celja, momčadi koja, pod vodstvom bivšega znamenitog Dinamova igrača i trenera, Damira Krznara, uvjerljivo drži vrh ljestvice slovenskog prvenstva. Plavi su u Rovinju svladali Celje s 2:0 u ogledu u kojem je debitirao novi ljevokrilni napadač Arbër Hoxha koji je pritom ujedno i izborio kazneni udarac za drugi Dinamov gol.

Maksimirski je strateg Sergej Jakirović zaigrao s dvjema različitim postavama, svaki od 22 igrača koji su kandidirali za ovaj dvoboj dobio je po jedno poluvrijeme. Mrežu su načeli već u 6. minuti kad je Josip Mišić žestoko pritiskao suparničku obranu, iščeprkao im loptu iz nogu na samom rubu njihova kaznenog prostora, odmah proslijedio udesno kapetanu Arijanu Ademiju, on produljio za Takura Kaneka koji je nadirao s krila i s desetak metara zakucao loptu u suprotni donji kut.

Priču je u 36. minuti zaključio Bruno Petković pogotkom iz jedanaesterca, Prethodno je Hoxha utrčao u kazneni prostor s lijeve strane, u driblingu nanizao trojicu igrača pri čemu ga je zakvačio Nino Kouter, a sudac pokazao na bijelu točku.

Mišić je još u 26. minuti sa svoje polovice dugom preciznom loptom izgurao Petkovića u kontranapad, maksimirski napadač jurio prema suparničkom vrataru, zanjihao ga vještim driblingom, potom novim lažnjakom izbacio i braniča, ali slovenski su nogometaši ipak u zadnji trenutak presjekli njegovo dodavanje prema Martinu Baturini koji je bio na vrhu peterca.

Pljesak je za svoju požrtvovnost zaradio i Dinamov branič Mauro Perković koji je u 18. minuti, u borbi za loptu, nakon klinča sa suparničkim krilnim napadačem, pao na zaštitnu ogradu povrh izbočene betonske podloge. Srećom, prošao je tek s ogrebotinama.

Gabriel Vidović u 58. je minuti dugom dijagonalom s lijeva proigrao Darija Špikića koji je pogodio vratara Matka Obradovića. Nešto je kasnije lukavom reakcijom pokušao i Sandro Kulenović, odlučio se na lob posve iskosa s lijeve strane, a lopta je proletjela pored suprotne vratnice.

Dvaput su ozbiljnije zaprijetili i igrači Celja, ali udarac Gregora Bajdea u prvom dijelu zaustavio je Danijel Zagorac, dok je u nastavku gađao Matic Vrbanec, ali se ispriječio Ivan Nevistić.

Što su nam nakon utakmice rekli trener Jakirović te Petar Sučić, pogledajte u videu: 

 

Rovinj, 13. siječnja 2024.

Pripremna utakmica

Dinamo – Celje 2:0

Igralište Valbruna

Dinamo; 1. poluvrijeme: Zagorac – Ristovski, Živković, Theophile, Perković – Mišić; Kaneko, Ademi, Baturina, Hoxha – Petković, 2. poluvrijeme: Nevistić – Mikić, Bernauer, Cvetko, Ljubičić – Sučić; Špikić, Halilović, Brodić, Vidović – Kulenović

Trener: Sergej Jakirović

Celje, 1. poluvrijeme: Rozman (30. Obradović) – Karničnik, Klašnja, Nemanič, Milić – Zabukovnik, Kouter; Aarons, Popović, Prutsev – Bajde (30. Adetunji); 2. poluvrijeme: Obradović (62. Jurhar) – Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Krefl – Dulca, Vrbanec; Benji (69. Veselaj), Prutsev (62. Džumhur), Mačak – Adetunji (62. Edmilson)

Trener: Damir Krznar

Sudac: Antonio Melnjak

Strijelci: 1:0 Kaneko (6.), 2:0 Petković (36. - 11 m)

 

Kopirano!