Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Komentar

Nova pobjeda i novo veliko pojačanje

U ovom prijelaznom roku Dinamo je vrlo aktivan, ali na način da sve radi “ispod radara“, a to je način kako rade ozbiljni europski klubovi. Nakon dolaska Komnena Andrića, trenutno prvog strijelca lige, potpisan je i novi sjajan igrač. Radi se o Nigerijcu Iyayiju Atiemwenu koji dolazi iz Gorice. Oba pojačanja imaju zajedničku crtu, a to je da su se dokazali unutar HNL-a i da ne dolaze kao nepoznanice, a to je vrlo važno. Ako je Andrić bio programirana zamjena za Budimira, Atiemwen je igrač koji može pokriti apsolutno sve ofenzivne pozicije, a radi se o možda i najbržem igraču lige.

U dresu Gorice pokazao se kao vrlo svestran i okomit igrač koji je zabio dosta pogodaka, a zanimljivo da je često bio strijelac iako ne igra čistu špicu. Kao i u slučaju Andrića, opet se radi o vrlo mladom igraču (rođen 1996.) koji predstavlja i ulaganje u budućnost. Novim pojačanjem trener Bjelica na raspolaganju zaista ima respektabilnu momčad, a ukoliko se prođe Viktorija Plzen, svakako će velik broj igrača biti potreban i za daljnje igranje na čak tri kolosijeka.

Kako sada stvari stoje, momčad igra u vrlo dobroj formi. Učinak na pripremama gotovo je savršen (tri pobjede i remi), a zadnja “žrtva“ bila je Politehnica IASI, trenutno devetoplasirana momčad rumunjske prve lige. Jasno, nije u pitanju Real Madrid, ali nije Politehnica niti loša momčad. Tržišna vrijednost kreće joj se oko one kakvu ima Lokomotiva u HNL-u, iako su Lokosi ipak opasniji, no i ovo potvrđuje i da su Rumunji jedna dobra ekipa.

Indikativno je da je zadnja utakmica Dinama bila i dosada najbolja, što pokazuje obećavajući rast forme kako pripreme odmiču. Sastav koji je istrčao ponovno je bio miksan, što je i logično, jer trener isprobava razne varijante.

Dinamo je igrao u sustavu 4-1-4-1 i to u sastavu: Zagorac – Moharrami, Dilaver, Lešković, Leovac, Gjira, Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić i Petković. Ovime je trener isprobao alternativnu taktiku inače uobičajenom sustavu 4-2-3-1 koji preferira. Mladi Gjira dobio je zahtjevno mjesto zadnjeg veznog, dok je ofenziva bila praktički u najjačem sastavu u vidu Olma, Hajrovića i Oršića. Olmo je bez ikakve sumnje bio igrač utakmice jer je zabio prvi i napravio većinu posla za drugi gol, te time pokazao da je ostao u formi i tijekom zimske pauze.

Od početka susreta Dinamo je dominirao i prilike su se redale kao na tekućoj vrpci. Što zbog promašaja, što zbog solidnog gostujućeg vratara rezultat je bio 0:0. Ista priča nastavila se i u nastavku susreta, ali je rumunjska obrana popustila u završnici kada je Olmo odmjerenim udarcem lijepo pogodio mrežu. Rumunji su imali malo prilika, a jedan neugodan udarac iz slobodnjaka iskosa sjajno je amortizirao Zagorac.

“Točku na i“ postavio je Andrić svojim prvijencem nakon solo akcije Olma u kojoj je “promiješao“ gostujuće braniče. Dobar je to početak za novog napadača te, nadamo se, znak da će i dalje zabijati u plavom dresu. Pred Dinamom su još dvije pripremne utakmice koje će poslužiti za završno “brušenje“ forme, a onda slijedi nastavak sezone.

 

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Kopirano!