Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Slaven Belupo – Dinamo 2:3

Otac i sin Jakirović ispisali povijest, Vrbančićev prvijenac u HNL-u

Autor fotografije: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Dinamo je potpisao 11. prvenstvenu pobjedu zaredom, u velikom stilu začinio završnicu sezone, a zanimljiv subotnji koprivnički dvoboj obilježio i koktelom različitih statističkih štikleca: u ovoj smo utakmici, prvi put u povijesti, svjedočili kadru u kojem je Dinamov trener u službenom dvoboju vodio vlastitog sina, mladi Leon Jakirović pritom je postao jedan od najmlađih debitanata u povijesti purgerskog kluba... U dvoboju predzadnjeg, 35. kola Super Sport HNL-a Dinamo je pobijedio Slaven Belupo u Koprivnici s 3:2 u utakmici u kojoj je, uz Jakirovića mlađeg, debitirao i 17-godišnji Branko Pavić i u kojoj je nakon četiri i pol mjeseca izbivanja zbog ozljede ponovno zaigrao Mahir Emreli... Na travnjaku se našao i junior Toni Majić kojem ovo, doduše, nije bila premijera jer je debitirao prošle sezone upisavši tada jedan nastup uz ukupno jednu minutu... Pobjedonosni pogodak u sučevoj nadoknadi vremena u koprivničkom dvoboju postigao je mladi Luka Vrbančić kojem je to ujedno bio i premijerni gol u Prvoj HNL, a treći u službenim dvobojima za maksimirsku momčad. Prethodno je dvaput bio strijelac u Kupu.

Trener Sergej Jakirović uveo je sina Leona s klupe u 83. minuti čime je maksimirski tinejdžer debitirao s navršenih tek 16 godina, četiri mjeseca i dva dana. Time ipak nije najmlađi debitant u Dinamovoj povijesti, a zanimljivo je da je klupski rekorder u toj kategoriji – također nastupio u Koprivnici. A taj je rekorder – Fran Brodić. U travnju je 2013. godine debitirao za Dinamo s tek 16 godina, tri mjeseca i sedam dana. Time je, primjerice, srušio kratkotrajni rekord Alena Halilovića iz jesenskog dijela iste sezone. Halilović je u trenutku svog debija bio samo četiri dana stariji nego Brodić na svojoj premijeri.

U prvoj momčadi Dinama svojedobno je tek trener Zlatko Čajkovski vodio svog sina Zlatana, i to još u ljeto 1971. godine, ali samo u prijateljskoj utakmici. Igor Jovićević vodio je sina Filipa u službenim utakmicama u Dinamu II, a pamtimo još neke obiteljske loze kojima je otac bio trener, a sin igrač, ali ne u istom razdoblju: Bernard Hügl stariji i Bernard Hügl mlađi, Zvjezdan i Igor Cvetković i, dakako, Zlatko i Niko Kranjčar...

Dinamo je, dakle, u koprivničkom dvoboju zaigrao u kombiniranom sastavu, izostala je većina igrača iz udarnog ešalona, što zbog žutih kartona, što zbog ozljeda ili poštede. Mrežu su prvo zatresli domaći, a učinio je to donedavni Dinamov branič Daniel Štefulj. U 4. je minuti s lijeve strane, gotovo uz aut-crtu, zavrnuo pred gol, zasigurno u namjeri da oštro ubaci pred vrata, ali lopta je u lelujavoj, neobičnoj putanji lobala vratara i zavukla se pod gredu u mrežu.

Izjednačio je Brodić na otvaranju drugog dijela. Marko Bulat ubacio je iz slobodnog udarca s desna, Brodić glavom pogodio u blok, a potom natrčao na odbijenu loptu i zakucao u gol. Dinamo je poveo u 53. minuti kad je Tibor Halilović poslao teledirigiranu loptu u prostor, Brodić pobjegao obrani, istrčao pred vratara, mirno proslijedio udesno usamljenom Sandru Kulenoviću koji ju je smjestio u mrežu.

Koprivničanci su se vratili u igru u 62. minuti kad je Adriano Jagušić oštro potegnuo s 18 metara, lopta pritom okrznula Dinamova braniča, prevarila vratara i odsjela u golu. Pobjedu Zagrepčanima osigurao je, dakle, Vrbančić u sučevoj nadoknadi vremena. Bulat je snažno potegnuo iz slobodnog udarca s 18 metara, vratar Ivan Čović uspio promijeniti smjer nakon čega se lopta odbila od grede točno do Vrbančića koji ju je iz prve zavukao u gol.

Domaći su od 71. minute igrali s desetoricom nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Michael Agbekpornu.

 

Koprivnica, 18. svibnja 2024.

SuperSport HNL, 35. kolo

Slaven Belupo – Dinamo 2:3

Stadion Ivan Kušek Apaš

Slaven Belupo: Čović – Bosec, Pllana, Božić (30. Boras), Štefulj (56. Krušelj) – Lepinjica, Agbekpornu; Šuto (56. Jagušić), Caimacov, Šakota (75. Liber) – Štrkalj (75. Jelić Balta)

Trener: Ivan Radeljić

Dinamo: Zagorac – Šutalo, Živković, Perković (83. Jakirović) – Kaneko (83. Majić), Rog (46. Emreli), Bulat, Halilović (83. Pavić), Vidović (46. Vrbančić) – Kulenović, Brodić

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka)

Crveni karton: Agbekpornu (Slaven Belupo, 71. - drugi žuti)

Strijelci: 1:0 Štefulj (4.), 1:1 Brodić (48.), 1:2 Kulenović (53.), 2:2 Jagušič (62.), 2:3 Vrbančić (90+3.)

 

 

Kopirano!