Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

UEFA Youth League

Plavi ostali s igračem manje, Basel odolio napadima i prošao dalje

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je u jeku napada na rezultatski zaostatak iz prvog dvoboja ostao s igračem manje, Basel je odolio naletima plavih juniora i time izborio plasman u sljedeći krug. U uzvratnoj utakmici 2. kola UEFA Youth League, Uefine lige prvaka mladih, Dinamo i Basel na glavnom su travnjaku maksimirskog stadiona odigrali 0:0. Kako su Švicarci u prvom ogledu, na krilima sjajnog vratara Tima Pfeiffera, koji je bekendirao brojne udarce maksimirskih nogometaša, slavili s 2:0, izborili su plasman u play-off, odnosno 1/16 finala.

Dinamo je u 71. minuti uzvratnog dvoboja ostao s desetoricom igrača nakon što je mladi napadač Zlatan Košćević zaradio drugi žuti karton kad je ometao suparničkog vratara prilikom ispucavanja lopte. Pritom ga je lagano zahvatio po potkoljenici što je portugalski sudac Gustavo Correia ocijenio kao prekršaj za drugi žuti karton.

Unatoč “kadrovskom deficitu” Dinamo je posve preselio igru pred švicarska vrata, stvarao prilike, ali lopte su odsjedale ili u bloku ili letjele malo pored gola. Samo u zadnje tri minute Zagrepčani su triput bili blizu pogotku. Luka Vrbančić iz slobodnog je udarca s desna poslao kratku rolicu za Tina Miljka, on silovito potegnuo s desetak metara, a lopta na putu prema golu pogodila njegova suigrača Tonija Majića. Ubrzo je potom Miljak, nakon novog Vrbančićeva ubačaja, ovaj put s lijeva, glavom poslao loptu malo pored gola. Nijanse su dijelile Dinamo od pogotka i u sljedećoj akciji kad je Ante Sušak zavrnuo s lijeve strane, a Majić glavom također lansirao loptu uza samu vratnicu.

Nešto ranije istaknuo se i maksimirski vratar Dorian Klarin kad je zaustavio Axela Kayomba koji je s desna istrčao sam na vrh peterca.

U prvom je dijelu Tomas Baković s 20 metara potegnuo preko gola, da bi na drugoj strani u smiraju prvog dijela dvaput pokušao švicarski vezist Yannis Ryter, ali i njegovi su udarci završili pored vratnice. Veliku je priliku Dinamo kreirao u 52. minuti kad su Vilim Gec i Zlatan Košćević torpedirali loptu pred samim petercem, ali prvo je završila u bloku, a potom u korneru. Nešto je kasnije švicarski vratar Pfeiffer prilikom ispucavanja pogodio svog stopera, kapetana Erdina Ismailija, pri čemu se lopta odbila natrag prema golu i proletjela uza samu vratnicu. Pratio ju je Košćević, ali ju ipak nije uspio dostići.

Dva su zanimljiva štikleca uz aktere s ove utakmice. Dinamov trener Ivica Banović i njegov kolega na Baselovoj klupi, Mario Cantaluppi, svojedobno su pune dvije sezone bili suigrači u Nürnbergu. U sastavu Basela ovom je prilikom zaigrao Kanga Akale čiji je otac istoga imena i prezimena ujesen 2006. godine igrao za Auxerre kad su svladali Dinamo u 1. kolu Kupa Uefa. I otac i sin Akale igrali su istu poziciju s istim brojem na dresu: lijevo krilo s brojem 11 na leđima.

 

Trener Banović nakon utakmice je istaknuo veliko zadovoljstvom pristupom, pozitivnim stavom i požrtvovnošću svoje momčadi, kazavši kako će europske utakmice ove sezone poslužiti kao sjajno iskustvo za budućnost njegovih igrača. Što nam je još rekao, pogledajte OVDJE



Zagreb, 29. studenoga 2023.

UEFA Youth League, 2. kolo, uzvrat

Dinamo – Basel 0:0

(prva utakmica: Basel – Dinamo 2:0)

Stadion Maksimir

Dinamo: Klarin – Pavlek, Ruškovački, Cvetko, Graonić (82. Sušak) – Kujundžić; Gec (67. Miljak), Baković (75. Rimac), Vrbančić, Majić – Košćević

Trener: Ivica Banović

Basel: Pfeiffer – Jordan, Ismaili, Akahomen, Tröndle – Bashaj; Senaya (85. Sow Garcia), Ryter (90+1. Frokaj), Onyegbule, Akale (90+1. Di Brizzi) – Kayombo (85. Ulli)

Trener: Mario Cantaluppi

Sudac: Gustavo Correia (Portugal), Gledatelja: 500

Crveni karton: Košćević (Dinamo, 71., drugi žuti)

Kopirano!