Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Osijek - Dinamo 1:2

Plavi slave, Dinamo ponovno matirao Osijek u sučevoj nadoknadi vremena

Autor fotografije: Borna Jakšić/PIXSELL

Već u trećoj uzastopnoj utakmici na osječkoj Opus areni maksimirski su nogometaši uspjeli zatresti mrežu duboko u sučevoj nadoknadi vremena i potpisati rezultatski preokret. U dva im je navrata to bilo dovoljno za pobjedu, jednom za remi... Potpisnik gola u zadnjim sekundama još je prošle jeseni bio Bruno Petković, u sljedećem slučaju na proljeće Sandro Kulenović, a ove nedjeljne večeri Stefan Ristovski. Momčad trenera Sergeja Jakirovića svladala je Osijek s 2:1 u ogledu 2. kola SuperSport HNL-a, a pobjedonosni je pogodak osvanuo u petoj minuti sučeve nadoknade vremena.

Maksimirski branič Ronaël Pierre-Gabriel s lijeva je, nakon kombinacije s Lukasom Kačavendom, zavrnuo pred gol, Dario Špikić na prvoj je vratnici u punom naletu loptu dohvatio high-kickom i pogodio vratnicu... Na drugoj je strani Dinamova napada sve to budno pratio Ristovski, dočekao odbijenu loptu i zakucao za pobjedu.

Plavi su time potpisali potpuni rezultatski preokret u utakmici u kojoj je Osijek, dakle, prvi zatresao mrežu. Bilo je to u 10. minuti kad je Marko Soldo na lijevoj strani, nakon dvostrukog proigravanja s Domagojem Bukvićem, došao do gol-aut crte, poslao povratnu na desetak metara gdje je natrčao Pedro Lima i torpedirao u bliži donji kut.

Vodstvo domaćih trajalo je desetak minuta, sve do sjajnog, filigranskog poteza Josipa Mišića u 21. minuti kad je promovirao Arbëra Hoxhu u strijelca. Presjekao je loptu na Osijekovoj polovici, malo desno, i munjevitim trzajem uputio efektnu dubinsku ulijevo u kazneni prostor gdje je izronio Hoxha, dohvatio je ispred vratara Nikole Čavline i provukao u mrežu za izjednačenje

Upravo je Hoxha prvi zaprijetio, već se u 3. minuti sjurio s lijeva i gađao suprotni gornji kut, ali lopta je proletjela malo pored vratnice. Kapetan Bruno Petković nakon pola sata igre sjajno je lansirao loptu u šesnaesterac gdje je s lijeva utrčao Pierre-Gabriel, ali nije ju dobro zahvatio, udarac nije bio dovoljno snažan pa ju je Čavlina bez većih poteškoća uhvatio. Dvije minute kasnije Ristovski je ubacio s desna, Petković je bio u naletu, ali uspio je tek okrznuti loptu...

U drugom je dijelu ritam utakmice splasnuo, a Dinamo je nadomak novom vodstvu bio u 75. minuti kad je Čavlina čudesnom reakcijom iščupao loptu iz rašlji. Na desnoj su strani brzim, kratkim vezovima kombinirali Ristovski, Mišić i Petković koji je podvalio udesno pred peterac, ondje osvanuo Špikić, snažno potegnuo, loptu je na vrhu peterca skrenuo domaći stoper Styopa Mkrtchyan nakon čega je letjela u sami gornji kut odakle ju je maestralnim refleksom izbio Čavlina.

Osijek, 11. kolovoza 2024.

SuperSport HNL, 2. kolo

Osijek – Dinamo 1:2

Opus arena

Osijek: Čavlina – Omerović (58. Cvijanović), Jelenić, Mkrtchyan, Jurišić – Soldo (58. Jugović), Nejašmić; Pušić, Lima (81. Mikolčić), Bukvić (81. Kewal) – Matković (69. Ademi)

Trener: Federico Coppitelli

Dinamo: Nevistić – Ristovski, Theophile, Mmaee, Pierre-Gabriel – Mišić; Pjaca (90. Kačavenda), Sučić (64. Ademi), Baturina (81. Rog), Hoxha (64. Špikić) – Petković (81. Kulenović)

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: 1:0 Lima (10.), 1:1 Hoxha (21.), 1:2 Ristovski (90+5.)

Kopirano!