Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Turnir Mladen Ramljak

Plavi slavili i protiv Juventusa, u nedjelju finale protiv Manchester Uniteda

Autor fotografije: Matija Habljak/PIXSELL

Silovit projektil Noe Mikića duboko u sučevoj nadoknadi vremena lansirao je mladu Dinamovu momčad u veliko nedjeljno finale i spektakl protiv Manchester Uniteda! Momčad trenera Ivice Banovića nadahnutim je i dojmljivim izvedbama promarširala skupinom osvojivši maksimalnih devet bodova  i furiozno uskočila u finale ovogodišnjeg izdanja međunarodnog Memorijalnog juniorskog turnira Mladen Ramljak. Plavi su na otvaranju nadigrali grčki Panathinaikos sa 6:1, u petak svladali švedski Djurgården s 4:2 nakon što su gosti na poluvremenu vodili s 2:0, da bi u subotu u završnom dvoboju u skupini nadvisili i Juventus s 1:0 golom u trećoj minuti sučeve nadoknade.

U nedjeljnom će se finalu u 11:30 sati, dakle, sučeliti Dinamo i Manchester United. Bit će to prilika uzvratiti „starom dužniku“ za lanjska zbivanja kad je Dinamo, u odlučujućoj utakmici u zadnjem kolu u skupini, vodio protiv Manchestera s 4:2 da bi Englezi nevjerojatnim preokretom pobijedili s 5:4 i probili se u finale. Pokal je potom ipak pripao nizozemskom Feyenoordu.

Dinamu je protiv Juventusa bio dovoljan i bod, plavi su prije tog dvoboja imali gol-razliku čak plus sedam, a Juve plus dva.

Mislav Ćutuk u sedmoj je minuti vješto primio loptu, petom proigrao Petra Pfeifera koji ju je poslao malo preko gola. Ubrzo je potom Sven Šunta iz slobodnog udarca gađao same rašlje, a vratar Riccardo Radu paradom spriječio pogodak da bi na odbijenu loptu natrčao Ćutuk i lansirao je malo pored suprotne vratnice.

Na izmaku prvog dijela talijanski napadač Diego Pugno sjurio se s lijeva, došao pred vrata, potkopao loptu, ali proletjela je malo iznad gola. Plavi su nadomak golu bili u 68. minuti kad je Patrik Horvat snažno potegnuo, vratar odbio, a Ćutukov lob završio koji centimetar iznad grede.

U iskričavoj završnici, u sučevoj nadoknadi, Juventusov je branič Javier Gil zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja na Ćutuku. Uslijedio je novi Šuntin slobodan udarac, ovaj je put pogodio gredu... Lopta se odbila pred gol-crtu, prvo je natrčao Horvat, pogodio u blok, na odbijanac natrčao Leon Jakirović koji je također snažno gađao, ali opet se ispriječio obrambeni bedem... No, treći pokušaj završio je u mreži – Mikić je s 14 metara precizno i silovito zakucao u gol. Talijani su teško podnijeli poraz, nakon kratkotrajnog koškanja na terenu sve se ubrzo ipak smirilo pa u nedjelju nestrpljivo čekamo novi nogometni spektakl.

Nakon utakmice pred naše su kamere stali trener Ivica Banović i strijelac Noa Mikić, a u videu poslušajte njihova razmišljanja nakon utakmice. 

 

Zagreb, 3. kolovoza 2024.

Turnir Mladen Ramljak, skupina A, 3. kolo

Dinamo – Juventus 1:0

Stadion Maksimir, teren Zlatko Cico Kranjčar

Dinamo: Rajić – Kerin (80. Zebić), Lagančić, Jakirović, Šutalo – Ladan; Ćutuk, Pfeifer (41. Baković), Šunta, Kunert (53. Horvat) – Andrić (60. Mikić)

Trener: Ivica Banović

Juventus: Radu – Ventre, Bassino, Gil, Nisci – Boufandar, Ngana (68. Keutgen); Scienza (78. Djahl), Bellino (41. Grosso), Sosna (60. Grelaud) – Pugno (68. Leone)

Trener: Francesco Magnanelli

Sudac: Toni Dadić (Zagreb)

Crveni karton: Gil (Juventus, 80+1. - drugi žuti)

Strijelac: 1:0 Mikić (80+3.)

 

Rezultati, četvrtak, 3. kolo; skupina A: Dinamo – Juventus 1:0, Djurgården – Panathinaikos 2:1 (Jawla 2 / Sokos); konačan redoslijed: 1. Dinamo 9 bodova, 2. Juventus 6, 3. Djurgården 3, 4. Panathinaikos 0;

skupina B: Manchester United – Rapid Beč 1:1 (0:1 Moizi 32., 1:1 Biancheri 52. - 11 m), Udinese – Trenčin 1:0 (1:0 Bonin 15.), konačan redoslijed: 1. Manchester United 7 bodova, 2. Rapid Beč 5, 3. Udinese 3, 4. Trenčin 1;

 

Raspored, nedjelja, finale: Dinamo – Manchester United (11:30); za 3. mjesto: Rapid Beč - Juventus (9:30); za 5. mjesto: Djurgården – Udinese (9:45); za 7. mjesto: Panathinaikos – Trenčin (8:30).

Kopirano!