Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Slaven Belupo 3:0

Pobjedom proslavili Petkovićeve minijature, Vidovićevu premijeru i povratak kapetana Ademija

Bio je ovo slavljenički maksimirski vlak, putovanje ka novoj prvenstvenoj pobjedi u posebnom, svečarskom ugođaju: Bruno Petković proslavio je rođendan tako što je i sebi i suigračima “poklonio” i asistenciju i pogodak, Gabriel Vidović proslavio je svoj debitantski nastup u Dinamovu dresu tako što je postigao vodeći gol na utakmici, a svi zajedno – i igrači i navijači –proslavili su povratak kapetana Arijana Ademija. Dinamo je u ogledu 8. kola SuperSport HNL-a pobijedio Slaven Belupo s 3:0 u utakmici koju ćemo pamtiti po brojnim zanimljivim “štiklecima”.

Puno je simbolike i u trenutku Ademijeva ulaska na teren. Trener Sergej Jakirović pažljivo mu bira minutažu s obzirom na probleme s mišićem pa je tako odlučio uvrstiti ga potkraj utakmice. Ademi je s klupe ušao u 84. minuti. A u istoj je, 84. minuti, izašao s terena u svojoj oproštajnoj utakmici pola godine ranije, prije odlaska u Kinu, u dvoboju u kojem je Dinamo 19. ožujka svladao Rijeku.

Plavi su poveli u akciji s tri munjevita poteza, Robert Ljubičić na lijevoj je strani kratko dodao Petkoviću, on vješto poslao povratnu Vidoviću koji je s lijeva sa 17 metara udarcem iz prve lansirao loptu u suprotnu “malu mrežu”. Bla je to akcija s potpisom dvojice slavljenika: asistenta Petkovića koji je upravo ove subote proslavio 29. rođendan i strijelca Vidovića koji je pogotkom obilježio premijeru u plavom dresu.

No, samo minutu ranije u velikoj su prilici bili gosti. Donedavni Dinamov junior Matej Šakota s desna je sa sedam metara silovito potegnuo ljevicom u suprotni kut, ali ispriječio se vratar Ivan Nevistić.

Petković je bio i u izvorištu akcije za drugi gol kojeg je i sam potpisao. Pokušao je odigrati petom, lopta se odbila do Marka Bulata, on projurio desnom stranom pa oštro zavrnuo na desetak metara gdje je opet izronio Petković i iz prve smjestio u sami donji kut za 2:0.

Dino Perić u 66. je minuti s lijeva sa svoje polovice poslao visoku loptu pred suparnička vrata, ondje je osvanuo bivši maksimirski branič Daniel Štefulj i u želji da izbije loptu ispred Bulata pogreškom ju je skrenuo u vlastitu mrežu.

Petković je još na otvaranju utakmice efektno petom proigrao Martina Baturinu, a u nastavku akcije Bulat snažno poslao loptu uza samu vratnicu. Ubrzo je potom Baturina “ponovio sekvencu” također odigravši petom, loptu je prihvatio Vidović pa se blistavom minijaturom, vještom varkom tijela, oslobodio dvojice čuvara poslavši ih “u prazno”, gađao je s 12 metara, ali je vratar Ivan Sušak ipak uspio postaviti branu.

Nakon vodećega su pogotka pokušali Petković i Baturina novim snažnim udarcima, ali lopta je u oba navrata prohujala malo pored gola.

Slavljenik Petković zaradio je pljesak s tribina i u 39. minuti. Stefan Ristovski krenuo je iz pozadine, proslijedio u sredinu za Petkovića koji je efektno iz prve lucidno lansirao u for Dariju Špikiću, ali u nastavku akcije gosti su ipak uspjeli izbiti loptu.

Na drugoj je strani u 54. minuti zaprijetio Antonio Bosec, s desna je s 15 metara iz prve poslao loptu uza sami donji suprotni kut. Vratar Nevistić tri minute kasnije zaustavio je snažan volej Tomislava Štrkalja.

Nešto je kasnije Mahir Emreli silovitim udarcem zagrijao dlanove vratara Suška, a Vidović potegnuo malo iznad grede.

 

Zagreb, 16. rujna 2023.

SuperSport HNL, 8. kolo

Dinamo – Slaven Belupo 3:0

Stadion Maksimir

Dinamo: Nevistić – Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić – Mišić; Špikić (46. Emreli), Bulat, Baturina (76. Rukavina), Vidović (65. Menalo) – Petković (76. Drmić)

Trener: Sergej Jakirović

Slaven Belupo: Sušak – Bosec (86. Hlevnjak), Božić (74. Boras), Međimorec, Štefulj – Mioč, Lepinjica; Šakota (46. Ortiz), Liber (60. Agbekpornu), Hoxha – Štrkalj (86. Mađarić)

Trener: Roy Ferenčina

Sudac: Mateo Erceg (Pristeg), Gledatelja: 6.404

Strijelci: 1:0 Vidović (25.), 2:0 Petković (50.), 3:0 Štefulj (66. – autogol)

Kopirano!