Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Projekt za mlade igrače

Predstavljamo: Dresovi bivših Dinamovih zvijezda kao inspiracija igračima

Dinamova škola od svojih začetaka je u samom vrhu nogometnog obrazovnog programa, ne samo u Hrvatskoj, već i u ostatku Europe. Naši mladi nogometaši već godinama nižu fantastične rezultate u domaćim natjecanjima, a uz to Dinamo je posljednjih godina redovit sudionik najelitnijeg europskog natjecanja UEFA Youth League, kao i brojnih međunarodnih turnira prijateljskog i prestižnog karaktera.

Ne samo da je sudionik, već na istima igra značajnu i zapaženu ulogu pa je tako primjerice na prestižnom Premier League International Cupu 2019. godine igrao u finalu protiv njemačkog giganta Bayerna iz Münchena, dok je prošle godine također dogurao do finalne utakmice na Al Abtal International Cupu, međunarodnom natjecanju u Španjolskoj, gdje je snage odmjerio sa Sportingom iz Lisabona.

 

PRISTUP MLADIM NOGOMETAŠIMA KAO INDIVIDUALNIM IGRAČIMA

Sve navedeno ukazuje na činjenicu da naša škola stoji rame uz rame sa školama iz drugih europskih velikana, što primjerice, prepoznaje i najugledniji međunarodni centar za sportske studije CIES, koji u svojim istraživanjima Dinamovu akademiju redovito svrstava u sam vrh najboljih europskih i svjetskih nogometnih akademija.

Osvrnemo li se u ne tako daleku prošlost, pronaći ćemo i brojne konkretne dokaze navedenih tvrdnji. Dinamove mlađe generacije tako se mogu pohvaliti pobjedama protiv vršnjaka iz Real Madrida, Chelseaja, Tottenhama, Porta, Evertona, Feyenoorda i ostalih istaknutih europskih klubova. U cijeloj priči svakako je vrlo bitno istaknuti kako Dinamova škola mladim talentima pristupa sveobuhvatno i cjelovito pa se uvijek vodi računa i o cjelokupnom pristupu mladim igračima kao individualcima, a ne samo o onom na nogometnim travnjacima.

No, Dinamo na tome ne misli stati. Svakodnevan rad i trud u plavim odajama osiguravaju konstantan napredak onih najmlađih na našem nogometnom poligonu, a naša akademija odnedavno ima i novo ruho u svojim prostorijama. Osim što su nakon nesretnog zagrebačkog potresa prostorije preuređene i obnovljene, na njihovim zidovima od ove sezone nalazi se nešto što će predstavljati veliku motivaciju i pobuditi strast kod svakog mladog polaznika Dinamove škole.

 

DRESOVI MEĐUNARODNIH ZVIJEZDA KAO INSPIRACIJA NAJMLAĐIMA

Naime, nogometna škola je u dogovoru s bivšim igračima i polaznicima naše akademije koji su izborili svoj put do prve momčadi, a kasnije ostvarili i transfer u inozemstvo, organizirala kreativnu akciju u kojoj su nekadašnji članovi škole, a danas svjetski priznati nogometaši, etablirani na najvišim nogometnim razinama, odlučili ustupiti akademiji svoje dresove iz aktualnih klubova, a uz to priložiti i motivacijsku poruku i savjet za buduće naraštaje i mladiće koji se nadaju krenuti njihovim stopama.

O svemu tome smo porazgovarali i s direktorom Dinamove nogometne škole i nekadašnjim istaknutim vratarom kluba, ali i hrvatske nogometne reprezentacije, Tomislavom Butinom.

- Doista sam ponosan jer smo stvorili nešto svoje, nešto doista autentično što još nije viđeno u drugim klubovima i siguran sam da je ovo tek početak - rekao nam je za početak direktor škole Tomislav Butina, koji je i sam kao legenda Dinama ustupio svoj dres za ovu akciju.

Od same ideje pa do njene realizacije nije prošlo puno vremena, a tome je svakako u prilog išao i veliki entuzijazam bivših nogometaša Dinama koji su s oduševljenjem prihvatili sve prijedloge.

- Kad igrači čuju tu ideju, i kad vide tko je sve donirao svoj dres, i oni jednostavno dožive neki zanos i motivaciju pa to ubrzava cijeli proces. Jako im je drago bilo čuti za sve ovo, jer biti na našim zidovima čak i njima predstavlja stvar prestiža. Svima, uključujući i Luku Modrića i Matea Kovačića, je bilo iznimno drago donirati svoj dres, jer su i sami svjesni što su sve morali proći da bi postali nogometaši, ali i osobe kakve su danas. Oni najbolje znaju što budućim generacijama koje su polaznici naše škole znači vidjeti tko je sve koračao tim putem.

 

A koliko cjelokupan projekt motivira one najmlađe, teško se može iskazati riječima. 

- Ovo predstavlja ogromnu motivaciju. Dresovi se nalaze preko puta svlačionica, i trebate samo vidjeti polaznike naše škole, tu djecu kada dolaze u prostorije akademije i kada vide te dresove, koliko su fascinirani njima i koliko vremena provode proučavajući zidove na kojima se dresovi nalaze. Vidiš im neki sjaj u očima i to je ono što nas posebno veseli - rekao je kroz razgovor direktor škole.

Iako brojni dresovi već krase zidove Dinamove škole, projekt ide dalje.

- Nakon što smo realizirali početnu fazu ovog projekta, poslali smo upite igračima starijih generacija Dinama, i oni trenutno kopaju i traže po svojim skladištima i arhivama. Ideja je posegnuti dublje u klupsku povijest, tako da bi naša djeca dobila kompletan presjek Dinamove povijesti i shvatila što predstavlja naš klub.

Čiji sve dresovi krase zidove naše akademije i što su bivši polaznici naše akademije, sada međunarodne nogometne zvijezde, poručile budućim naraštajima, pogledajte u videoprilogu.

Sve dresove koje smo do sada zabilježili potražite na društvenim mrežama Dinamove nogometne škole.

Od srca zahvaljujemo svim našim bivšim igračima koji su u svojoj karijeri prošli prije svega kroz Dinamovu školu, a koji su se već uključili u akciju, kao i svima s kojima je dogovor u tijeku i čije dresove s veseljem iščekujemo.

Ivan Kelava, Joško Gvardiol, Andrej Kramarić, Nikola Moro, Domagoj Pavičić, Josip Brekalo, Borna Sosa, Dani Olmo, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Filip Benković, Vedran Ćorluka, Bartol Franjić, Milan Badelj, Šime Vrsaljko, Lovro Majer, Ivan Šunjić, Jozo Šimunović, Kristijan Kahlina, Domagoj Antolić, Eduardo, Jerko Leko, Josip Pivarić, Mario Šitum, Marko Pjaca, Tin Jedvaj, Dejan Lovren, Alen Halilović, Petar Mamić, Neven Đurasek, Karlo Bartolec, Ivan Fiolić, Dinko Horkaš, Tibor Halilović, Adrian Šemper, Marko Kolar, Marijan Čabraja, Dario Šimić, Silvijo Marić, Roko Baturina, Marin Matoš

Kopirano!