Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Posljednji pozdrav

Preminuo Marijan Bradvić

Nekadašnji kapetan Dinamovih juniora, kasnije član prve momčadi, Marijan Bradvić, preminuo je u svojoj 70. godini. Popularni Bradva Dinamovoj je nogometnoj školi pristupio iz Jastrebarskog i nedvojbeno je najbolji nogometaš u povijesti jaskanskoga kraja.

U mlađim je maksimirskim uzrastima nastupao od 1964. do 1968. godine, igrao je u veznom redu, a vodio ga je proslavljeni trener Ivan Đalma Marković pod čijom su paskom u stasali brojni plavi naraštaji. Bradvić je u ulozi kapetana u mlađim kategorijama osvojio naslov državnoga prvaka, Kup i prestižni omladinski turnir Kvarnerska rivijera. Potom je kao tinejdžer proveo sezonu u rijećkom Orijentu nakon čega se vratio u Dinamo nastupavši u generaciji Marijana Čerčeka, Marijana Novaka, Ivice Miljkovića, Drage Vabeca...

Iz Dinama je otišao 1971. godine potpisavši za Croatiju iz Toronta, momčad koju je nedugo prije toga preuzeo popularni purgerski trener Ivan Oskar Jazbinšek. Bradvić je u Kanadu otišao zajedno s tadašnjim Dinamovim napadačem Josipom Ražićem.

Bio je to njegov prvi od dva mandata u Croatiji iz Toronta, u međuvremenu je igrao za Maribor i Zagreb, potom mali nogomet u SAD-u, s amaterskom je reprezentacijom postao prvak Europe, a kasnije je bio aktivan u momčadi Dinamovih veterana.

Marijanov sin Mislav Bradvić također je igrao za prvu momčad plavih. Mislav je bio profinjeni vezist, među zapaženijima u školi, član hrvatske kadetske i juniorske reprezentacije. U mlađim je uzrastima igrao i za Tottenham i Arsenal.

Počivao u miru.

 

Kopirano!