Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Tužno sjećanje

Prošle su četiri godine otkako nas je zauvijek napustio naš Zlatko Škorić

U kategoriji je najboljih vratara Dinamove povijesti, „plava jedinica za desetku“ – bravurozne obrane s brojem jedan na leđima i s brojem 10 u dojmu i umjetničkoj izvedbi. Tako je na travnjaku svojedobno blistao popularni maksimirski vratar Zlatko Škorić, jedan od redatelja najvećega uspjeha u klupskoj povijesti, dokapetan slavne generacije plavih, ali nadasve – naš veliki prijatelj i voljeni član plave obitelji. Ovoga utorka, 23. svibnja, prošle su četiri godine otkako nas je zauvijek napustio naš dragi i nezaboravni Zlatko Škorić, naš popularni Žoga.

Rođen je 27. srpnja 1941. godine, dijete je trešnjevačkih livada, prve nogometne korake načinio u zagrebačkom Elektrostroju, kasnijem Končaru. Bilo mu je 19 godina kad je 1960. došao u Maksimir. Kulminacija karijere bilo je, dakako, osvajanje Kupa velesajamskih gradova 1967. godine, natjecanja koje je kasnije preraslo u Kup Uefe, današnju Europa ligu. Veličanstvena pobjeda protiv Eintrachta u uzvratnoj polufinalnoj utakmici u Zagrebu, gdje su plavi nadoknadili tri gola zaostatka iz prvog dvoboja i slavili s 4:0 i danas je tema među maksimirskim kibicima. A tada je, uslijed silnih Dinamovih napada, značajnu ulogu odigrao upravo Škorić „bekendirajući“ njemačke protunapade. Bravure je ponovio i u finalnim dvobojima protiv Leeds Uniteda.

Po povratku s vojnoga roka još je kratko vrijeme branio u Dinamu nakon čega je nastupao za Avignon, ljubljansku Olimpiju, Stuttgart, Bayern potom ponovno Avignon pa NK Zagreb...

Igračku je karijeru okončao 1975. godine, a potom u Zagrebu završio višu trenersku školu. Vodio je BSK iz Slavonskog Broda pa tri i pol godine bio izbornik reprezentacije Angole. Kasnije se, po povratku Branka Zebeca na mjesto Dinamova trenera, uključio u njegov stožer. Škorić je dulje od 30 godina vrijedno radio s mladim naraštajima, bilo u Dinamovoj školi, bilo u vlastitom aranžmanu sa svojim svojedobnim nasljednikom u Dinamu, Želimirom Stinčićem.

S plavima je osvojio Kup velesajamskih gradova 1967., četiri godine ranije zaigrao i u finalu istoga natjecanja, a pritom osvojio i četiri pokala jugoslavenskog kupa: 1960., 1963., 1965. i 1969. Za jugoslavensku je reprezentaciju upisao osam nastupa.

Kopirano!