Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dojmljiva brojka

Rekorder Arijan Ademi preskočio Dražena Ladića po broju nastupa u derbijima

Autor fotografije: PIXSELL

Maksimirski kapetan Arijan Ademi apsolutni je rekorder po broju nastupa u povijesti derbija Dinama i Hajduka. Ove je nedjelje odigrao svoju 37. utakmicu protiv splitskog kluba u svim službenim natjecanjima u povijesti i tako na vječnoj ljestvici preskočio nekadašnjeg kapetana Dražena Ladića koji se zaustavio na 36.

Pritom, dakako, računamo sve službene utakmice plavih i bijelih od 1911. do danas. Ademi je početak nedjeljnog dvoboja dočekao s omjerom od 18 pobjeda, 11 remija i 7 poraza. Pritom smo  dva osvojena Superkupa u kojima je Dinamo slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca računali pod remi. Smjestimo li ih u rubriku pobjeda, Ademijev je omjer 20-9-7.

Premijeru je upisao 11. rujna 2010. godine u prvenstvenom remiju na Poljudu, 1:1. Ladić je, pak, svoj debitantski derbi odigrao 17. kolovoza 1986. kad je Dinamo, također u prvenstvenoj utakmici, slavio u Splitu s 4:0.

Treći na vječnoj ljestvici igrača s najviše nastupa drži Dominik Livaković s 30 utakmica. Četvrto mjesto dijele Igor Cvitanović, Mihael Mikić i Edin Mujčin, svaki s 28 utakmica.

Hajdukov rekorder u derbijima protiv Dinama je Frane Matošić s 30 odigranih utakmica. Jedan nastup manje ima drugoplasirani Srđan Andrić, a slijede Bernard Vukas s 28, Ivica Hlevnjak s 27, Ljubomir Kokeza s 26 i aktualni vratar bijelih, Lovre Kalinić, koji se s 25 utakmica nalazi na šestom mjestu.



Kopirano!