Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Novo ime

Ronaël Pierre-Gabriel novi igrač Dinama

Autor fotografije: Alen Szabo/GNK Dinamo

Dinamovu će momčad u nastavku proljetne polusezone osvježiti dosadašnji branič francuskog prvoligaša Nantesa, 25-godišnji Ronaël Pierre-Gabriel. S maksimirskim je klubom ove srijede potpisao višegodišnji ugovor, u momčadi trenera Sergeja Jakirovića ponajprije će konkurirati za ulogu desnog beka, ali može pokriti i lijevu stranu obrambenog reda kao i obje stoperske pozicije.

Prošao je školu Saint Etiennea gdje je, po dolasku u prvu momčad, stasao uz sadašnjega Dinamova braniča, Kevina Theophilea. U Saint Etienneu su zajedno igrali gotovo tri sezone pri čemu su kao bek i stoper najčešće držali desnu stranu obrane.

Rođen je 13. lipnja 1998. godine u Parizu, a baš kao i Theophile, porijeklom je s Martinika. Za prvu momčad Saint Etiennea debitirao je u listopadu 2015. kao 17-godišnjak. Potom je po jednu sezonu proveo u Monacu i njemačkom Mainzu. Od ljeta 2020. do 2022. nastupao je za francuski Brest, jesenski dio prošle sezone proveo u Strasbourgu, a proljetni u Espanyolu. Od prošloga je ljeta bio član Nantesa za kojeg je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 ligaških utakmica. U elitnom razredu francuskog nogometa ukupno je upisao 124 nastupa, a svojedobno je zaigrao i za juniorsku i mladu reprezentaciju tricolora.

Pierre-Gabriel je tako postao šesti francuski igrač u Dinamovoj povijesti. Prethodna petorica su braća Jeremy i Nicolas Taravel, nakon njih i Tongo Doumbia, rođeni Francuz koji je nastupao za Mali, te aktualni Dinamov dvojac Kevin Theophile i Maxime Bernauer.

- Želim se zahvaliti klubu i svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog transfera. Znam da je Dinamo neprikosnoven u hrvatskom nogometu, kao i to da se radi o etabliranom i respektabilnom europskom klubu. Naravno, samo lijepe riječi su stigle i od Maxa i Kevina. Siguran sam da ću se uz njih brzo prilagoditi i uklopiti u momčad. Navijačima poručujem da ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje i nadam se da ću s Dinamom ostvariti mnogo zapaženih uspjeha, kazao nam je po potpisivanju ugovora novi maksimirski branič

Pierre-Gabriel bit će na raspolaganju treneru Jakiroviću već u sljedećem prvenstvenom kolu u dvoboju protiv Lokomotive u subotu u Kranjčevićevoj.

Kopirano!