Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nove snage

Samy Mmaee novi igrač Dinama

Tri uzastopne sezone u skupinama Uefinih natjecanja, čvrstina u duelima, naglašena silina i borbenost, iskustvo nastupa u reprezentaciji... To je dio odlika novoga Dinamova braniča koji će u nadolazećoj sezoni osnažiti maksimirski bedem. Marokanski stoper rođen u Belgiji, 27-godišnji Samy Mmaee, potpisao je višegodišnji ugovor s Dinamom.

Rođen je 8. rujna 1996. u belgijskom Halleu, stasao kroz mlađe uzraste Genta i Standarda, nastupao za nizozemski Maastricht, po povratku u Belgiju igrao za St.Truiden dok je od veljače 2021. godine bio u mađarskom Ferencvarosu s kojim je u svakoj svojoj sezoni osvojio naslov prvaka, dakle ukupno četiri, na što se naslonio i s pokalom pobjednika Kupa.

Mmaee je s Ferencvarosem u zadnjim trima sezonama igrao u grupnoj fazi Uefinih natjecanja, u prvim dvjema u Europa ligi, a potom u Konferencijskoj. Dvaput uzastopno izborili su i proljetni dio europskog kalendara. Suigrači u budimpeštanskom klubu bili su mu i trojica nekadašnjih dinamovaca: Roko Baturina, brat aktualne maksimirske desetke Martina, zatim Marijan Čabraja i Amer Gojak.

Mmaee je svojedobno nastupao za belgijsku U-17 i U-19 reprezentaciju, a potom ipak izabrao Maroko. Prvi poziv u marokansku seniorsku reprezentaciju uputio mu je nekadašnji Dinamov trener, proslavljeni Vahid Halilhodžić, u listopadu 2020. godine. Za nacionalnu je momčad u međuvremenu odigrao 10 utakmica.

Svoje mišljenje o novom pojačanju Dinama u zadnjoj liniji dao nam je i sportski direktor Marko Marić. 

- Radi se o igraču koji je sigurno ogromno pojačanje za nas, mislim da ga možemo usporedit sa Theophileom u trenutku kad je stigao u naš klub, također u sličnim godinama kao i Samy. Igrač s velikim iskustvom, ima oko 200 utakmica na vrlo visokom nivou, vrlo je fizički moćan. Može čuvati igrača na širokom prostoru što se danas rijetko nalazi. Samy je odličan i s loptom u nogama, miran je i sjajno otvara igru, tehnički je izuzetno nadaren. Osobno volim igrače iz tog podneblja, Marokanci imaju stav, čvrst karakter, veliki su profesionalci. Uostalom, Vaha Halihodžić ga je trenirao u reprezentaciji i o njemu je govorio sve najbolje. U Samyju smo dobili igrača na kojeg se možemo osloniti i po pitaju mentoriranja i odgoja naših mlađih igrača, primjerice Zebića, Jakirovića i Mikića. Kevin i Samy su idealan profil igrača za takve stvari.

O svojim očekivanjima i ambicijama po potpisivanju ugovora je progovorio i Samy Mmaee.

- Drago mi je što sam postao novi član Dinama. U Ferencvarašu sam igrao i s nekim bivšim igračima Dinama - Rokom Baturinom, Marijanom Čabrajom i Amerom Gojakom pa mi je baš Gojak napričao puno lijepih stvari o klubu. Svjestan sam da je ovo stepenica više za mene osobno u karijeri, a ciljevi su mi vrlo jasni i jednostavni - osvojiti naslov prvaka, ući u Ligu prvaka, osvojiti što više bodova i dogurati što je moguće dalje u Europi. Hvala Upravi kluba na povjerenju, obećajem da ću dati sve od sebe na terenu i nadam se da ćemo skupa ostvariti brojne uspjehe kojih ćemo se rado prisjećati, kazao nam je Samy.

Dragi Samy, dobro nam došao u Dinamo!

Kopirano!