Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Poljska – Hrvatska 3:3

Spektakl s elementima trilera, remi uz šest golova, Baturina i Sučić zabili svoje prve pogotke za vatrene

Autor fotografije: Jacek Szydlowski/PIXSELL

Niti hollywoodski blockbusteri ne nude toliko neočekivanih zapleta, dramatičnih sekvenci, čudnovatih obrata, ali i blistavih dionica samih aktera kao što je to bio slučaj ovoga utorka u Varšavi... Na takvoj su, spektakularnoj platformi poljski i hrvatski nogometaši “režirali” sportsku dramu koja je gledatelje cijelo vrijeme držala u visokoj napetosti i neizvjesnosti pri čemu je malo tko uopće mogao i naslutiti rasplet. Poljska i Hrvatska odigrali su u Varšavi 3:3 u dojmljivoj utakmici 4. kola Lige nacija, dvoboju punom rezultatskih preokreta, čudesnih poteza, akcija, pogodaka... Rano vodstvo Poljaka, potom furioznih sedam minuta u kojima je Hrvatska čak triput tresla mrežu za velikih 3:1, potom izjednačenje pa isključenje našeg vratara Dominika Livakovića u 76. minuti... Utakmicu ćemo pamtiti i po maestralnoj izvedbi Dinamova dvojca: Martin Baturina i Petar Sučić upisali su svoje prve pogotke u dresu A reprezentacije!

U drugom dvoboju iste skupine Škotska i Portugal odigrali su 0:0. Na vrhu ljestvice je Portugal s 10 bodova, Hrvatska je druga sa sedam, Poljska ima četiri, a Škotska jedan bod. Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje plasirane reprezentacije, a u preostala dva kola Hrvatska će gostovati kod Škotske i dočekati Portugal dok će Poljska obrnutim redom – u goste Portugalcima pa kod kuće igrati protiv Škota.

Piotr Zielinski već je u 55. minuti, nakon duplog pasa s Kacperom Urbanskim na lijevoj strani lansirao loptu u gol za erupciju na tribinama. Vatreni su potpuni rezultatski preokret potpisali za nepunih sedam minuta uz čak tri pogotka. Luka Modrić u 19. je izveo slobodan udarac posve iskosa s desne strane, stoper Pawel Dawidowicz glavom izbio loptu, ali na nju je u punom trku doletio Borna Sosa pa silovitim volejem ljevicom s desne strane s 18 metara poparao suprotnu “malu mrežu”.

Razigrani i rasplesani maksimirski dvojac u 24. je minuti kreirao gol za vodstvo vatrenih: Sučić je proigrao Baturinu koji mu je u padu, pod pritiskom braniča, vratio dupli pas na lijevoj strani, a on ponovno prihvatio loptu, lažnjakom zanjihao braniča i pogodio suprotni donji kut.

Samo dvije minute kasnije međusobno su zamijenili uloge asistenta i strijelca. Sučić je vješto vrebao pogrešku braniča, presjekao paralelno dodavanje pred kaznenim prostorom, efektnim trzajem tijela podvalio loptu ulijevo za Baturinu koji ju je spremno prihvatio i kroz noge vrataru poslao u mrežu.

Malo je nedostajalo da praktički u sljedećoj akciji vatreni proslave i svoj četvrti pogodak. Baturina je spretno proigrao Ivana Perišića na desnoj strani, on zavrnuo pred gol, vratar Marcin Bulka boksao loptu, a nju u punom naletu Martin Erlić torpedirao malo iznad grede.

Poljaci su svoj povratak u igru najavili u 35. minuti kad je desni bek Jakub Kaminski dojurio pred vrata, dojam je da je pritom bio u zaleđu, ali Livaković je ipak odbio udarac. No, u zadnjoj minuti prvog dijela domaći su ipak smanjili zaostatak. Zielinski je s tla, dok je ležao na travi leđima okrenut našem golu, uspio doturiti loptu Kaminskom, on na lijevoj strani produžio do Nicole Zalewskog koji ju je prihvatio ispred Josipa Šutala i pogodio suprotni kut. Štoviše, već je u sljedećoj akciji ponovno Kaminski osvanuo potpuno sam pred Livakovićem na vrhu peterca i ponovno je hrvatski vratar spriječio naoko siguran pogodak.

Zaprijetili su domaći i na otvaranju drugog poluvremena, Zalewski je potegnuo s 12 metara, ponovno je Livaković postavio branu.

Tada je na scenu stupio i domaći vratar Bulka koji je čudesnim reakcijama zaustavio čak pet opasnih udaraca. Prvo je pokušao Modrić, potegnuo je “iz koljena” s 20 metara pod samu gredu i Bulka je paradom izbio loptu u korner. Gađao je nakon toga Andrej Kramarić s lijeva, potom Perišić s desna, Igor Matanović od bloka pod gredu, Ante Budimir glavom nakon ubačaja iz kuta... Sve je to Bulka bravurozno bekendirao i tako otvorio svojoj momčadi put ka izjednačenju. Robert Lewandowski samo je šest minuta po ulasku s klupe inicirao novi pogodak. U toj je, 68. minuti prihvatio dugu loptu, othrvao se Erliću, proigrao Sebastiana Szymanskog koji je sa 17 metara pogodio sami donji kut.

Ubrzo je potom stoper Jan Bednarek nakon ubačaja iz kuta glavom poslao loptu uza samu vratnicu.

Vatreni su u 76. minuti ostali s desetoricom na terenu. Perišić je pod pritiskom vraćao loptu na svoju polovicu, pritom je zaustavljen očitim prekršajem što je sudac ignorirao. Lopta je pritom letjela prema Livakoviću, koji je istrčao duboko u polje, on ju je ispucao, a kako je na nju istodobno jurio i Lewandowski naš ga je vratar zakvačio nogom. Iako je Livaković osjetno prije došao do lopte i uspio ju ispucati, sudac je ovo ocijenio prekršajem za izravni crveni karton. S klupe je potom ušao rezervni vratar Nediljko Labrović zamijenivši Erlića.

 

Varšava, 15. listopada 2024.

Liga nacija, liga A, skupina 1, 4. kolo

Poljska – Hrvatska 3:3

Stadion Narodowy

Poljska: Bulka – Dawidowicz (38. Piątkowski), Bednarek, Kiwior – Kaminski (62. Ameyaw), Szymanski, Moder (62. Oyedele), Zielinski (74. Kapustka), Zalewski – Swiderski (62. Lewandowski), Urbanski

Izbornik: Michal Probierz

Hrvatska: Livaković – Šutalo, Erlić (81. Labrović), Gvardiol – Perišić, Modrić, P. Sučić, Sosa; Baturina (81. L. Sučić), Kramarić (70. Mario Pašalić) – Matanović (61. Budimir)

Izbornik: Zlatko Dalić

Sudac: Alejandro Hernandez (Španjolska)

Crveni karton: Livaković (76. - prekršaj)

Strijelci: 1:0 Zielinski (5.), 1:1 Sosa (19.), 1:2 P. Sučić (24.), 1:3 Baturina (26.), 2:3 Zalewski (45.), 3:3 Szymanski (68.)

Kopirano!